Techprofilernas största bragder: “Vände motgång till medgång”

Framgångar

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Nio svenska entreprenörer och techledare berättar vad de är mest stolta över. Svaren varierar från barn och frieri till att hjälpa tusentals personer med funktionsnedsättningar.

Minns ni intervjuformatet “17 frågor” som var föregångaren till “Techledaren svarar”? Nej, tänkte väl det. För att gamla godingar inte ska glömmas bort så har vi brutit loss frågan “Vad är din största bragd någonsin?” och hoppas kunna bjuda på lite pepp och inspiration.

1. Donna Hanafi, tillväxtchef på Greta.io

“Att jag lyckats vara omringad av så fantastiska människor. Ingen prestation i världen kan slå det. Sen är mina tre syskonbarn och två kusinbarn min största inspirationskälla. Bara vetskapen om deras existens ger mig energi till att köra på hårdare. När min treåriga systerdotter säger att hon vill flytta in hos mig, eller när något av barnen har ritat en teckning till mig blir jag löjligt glad.”

Läs mer här.

2. Alexander Hars, entreprenör och affärsängel:

"Jag hoppas att den finns framför mig men jag är stolt över min familj och att båda bolagen jag startat blev lyckade".

Läs mer här.

3. Hampus Jakobsson, entreprenör och affärsängel:

"Det var väldigt mycket jobb att bygga TAT från sex till 180 personer och inte gå i bitar. Sen var det ganska tungt att få tvillingar, dessutom när vi redan hade ett barn. Min fru har ju varit instrumentell i båda. Att vi klarat av det utan att totalt lacka ur eller gå in i väggen känns som en bragd".

Läs mer här.

4. Lena Lyckenvik, investeringsmatchare, styrelseproffs och mentor:

“Varje dag består av små bragder. Om några år kan jag svara på din fråga.”

Läs mer här.

5. Jeremie Poirier, driver organisationen Malmö Startups

"Att jag på något sätt lyckades övertala min hustru att gifta sig med mig. Ibland känns det obegripligt."

Läs mer här.

6. Kerstin Cooley, partner på riskkapitalbolaget Moor:

Jag är ingen bragdmänniska, försöker göra bra saker varje dag. Att ge entreprenörer möjlighet att följa sina drömmar så vi förändrar livet på ett avgörande sätt för många räcker för mig.

Läs mer här.

7. John Elvesjö, medgrundare och vice vd på Tobii:

“Att med mitt arbete med ögonstyrning och Tobii ha bidragit till produkter som hjälper tusentals personer med funktionsnedsättningar att kommunicera och leva bättre liv!”

Läs mer här.

8. David Brudö, medgrundare och vd på Remente:

“Mina barn såklart! Utöver det klyschiga svaret och att det egentligen var min fru som stod för bragden när barnen förlöstes, så är jag stolt över min förmåga att vända motgång till medgång i kombination med uthållighet. Remente föddes till exempel ur personliga motgångar och utan uthållighet och ‘jävlar anamma’ skulle inget av de bolag som jag har jobbat med, ha överlevt.”

Läs mer här.

9. Karl Rosander, medgrundare och operativ chef på Acast

Att jag har så många fina barn.”

Läs mer