Top image

Om oss

Breakit är Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet.

Teknik och innovation stöper just nu om näringslivet i grunden. Breakit är en ny, snabbväxande nyhetskanal för dig som vill följa och vara en del av detta historiska skede. Tillsammans är vi med och formar ett nytt näringsliv som bygger på nyfikenhet, integritet och hjärta.

Breakit fokuserar på det nya näringslivet, inte gårdagens industri.

Vår story

Efter att tillsammans ha tillbringat nästan tjugo år som journalister på Dagens industri bestämde vi, Stefan Lundell och Olle Aronsson, oss för att lämna vår trygga tillvaro där.

Vi såg att det saknades en nyhetskanal som på riktigt bevakade de omvälvande förändringar som näringslivet står inför i digitaliseringens tidevarv. Därför startade vi i mars 2015 Breakit.

En grundprincip redan från start har varit att vi ska vara maximalt transparenta som entreprenörer. Vi tror att det både kan hjälpa, uppmuntra och inspirera andra. Dessutom är det ett effektivt journalistiskt grepp för att beskriva komplicerade skeenden.

Som en direkt konsekvens av den inställningen har vi utlämnande berättat om vårt första år som entreprenörer, hur vi tagit in riskkapital, vår ångest och våra nära döden-upplevelser med Breakit.

2017 utsågs Breakit till "Årets digitala tidskrift, fackpress" på Tidskriftsgalan i Stockholm med den här motiveringen:

"Med en granskande journalistik som kombinerar allt det bästa med modern nyhetsrapportering har denna raket tagit en ledarposition och fördubblat sin omsättning för andra året i rad. Mod, digital briljans och unik journalistik verkar vara ett givet framgångsrecept."

2018 vann Breakits journalister Guldspaden, Sveriges tyngsta pris för grävande journalistik, i kategorin "Nytänkare". Detta för granskningen där vi wallraffade som cykelbud hos Uber Eats och Foodora – och sände live direkt från cykelsadeln medan granskningen fortfarande pågick. 

Vår resa med Breakit har bara börjat. Vi vill att du också ska vara en del av den.

Våra värderingar

Tre värdeord är grundläggande för Breakits journalistik och för hur vi driver vår verksamhet:

Nyfikenhet. Vi älskar innovation och nytänkande.

Integritet. Att upprätthålla högsta trovärdighet mot våra användare och partners är avgörande för vår framgång.

Hjärta. För oss på Breakit väger hjärta och hjärna lika tungt.

Breakit – svart på vitt

Antal anställda: 16 (maj 2019)

Omsättning: 13,7 miljoner kronor (2018)

Läsare: Cirka 150.000 unika webbläsare i veckan (följ trafikutvecklingen dag för dag här).

Ägare: Bolaget ägs till största delen av grundare och ledning, det vill säga Stefan Lundell, Olle Aronsson och Camilla Björkman. Större ägare är också Hypervalley AB, familjen Persson och familjen Wilkne. Övriga aktier ägs av personal och affärsänglar.

Ansvarig utgivare: Olle Aronsson.