Top image

Jobba hos oss

Nu söker vi en WEBBREDAKTÖR. Älskar du nyhetspuls, kan sätta en vass rubrik på nolltid, är en noggrann korrekturläsare, har känsla för stilistik och kan sätta ihop ett snyggt bildmontage i Photoshop? Perfekt – då har du sannolikt vad som krävs för att jobba som webbredaktör hos oss på Breakit.

Breakit har på kort tid etablerats som en av Sveriges största ekonomisajter med 185 000 läsare varje vecka. Vår senaste granskning av influencermarknaden, där en av våra reportrar låtsades vara en Instagram-stjärna och köpte fejkade följare, visar det vi tror på: riktigt bra journalistik lönar sig. 2017 utsågs vi till "Årets digitala tidskrift fackpress" på Tidskriftsgalan i Stockholm.

Idag är vi femton personer på redaktionen som ligger vid Norrmalmstorg i centrala Stockholm. De flesta är journalister men vi har också programmerare, affärsutvecklare och eventpersonal bland oss. Nu söker vi en vikarierande webbredaktör.

Tjänsten innebär att du:

  • Arbetar aktivt med språket i våra texter vilket kräver att du har en god känsla för stilistik. Det är du som är ansvarig för att rubrikerna är tillräckligt vassa och att texterna är ordentligt korrade.

  • Jobbar med Photoshop och snabbt kan sätta ihop till exempel ett snyggt bildmontage.

  • “Breakifierar” nyheter som dyker upp i flödet från nyhetsbyråer och konkurrenter. Ett av Breakits viktigaste kännetecken är snabbheten och där har du en viktig roll att på nolltid få ut relevant information till våra läsare. Varje dag kommer du själv skriva ihop ett gäng texter på egen hand.

  • Sprider våra nyheter och reportage i sociala medier. Vi får en hel del av vår trafik från sociala medier och här har du en nyckelroll att få fart på vårt material.

Vi söker dig som:

  • Har minst några års erfarenhet från att jobba som webbredaktör eller liknande tjänster.

  • Är duktig på att hitta skarpa vinklar, vässa texter och sätta rubriker.

  • Jobbat mycket med att sprida journalistiskt material i sociala medier.

  • Är en ansvarstagande, självgående och leveranssäker person.

  • Har du erfarenhet av ekonomi- eller entreprenörsjournalistik är det starkt meriterande.

Så vad kan vi erbjuda dig? Här är fyra skäl till varför du vill jobba hos oss:

1. Vi är själva en startup och växer snabbt. Hur många gånger har man möjlighet att vara med och bygga någonting nytt och stort? Det är en chans som du inte vill missa. Våra ambitioner är stora.

2. Eftersom vi inte är en del av en stor, gammal koncern finns det mycket utrymme för dig som anställd att påverka. Det är högt i tak och korta beslutsvägar.

3. Det är kul och flexibelt att jobba på Breakit. Flera av oss är småbarnsföräldrar och vi har stor förståelse vilka utmaningar det innebär gällande till exempel arbetstider.

4. Vi är ett skönt gäng med bra sammanhållning som håller till i riktigt fräscha lokaler vid Norrmalmstorg.

Tjänsten är ett föräldravikariat på sju månader, från 1 juni 2018-1 januari 2019. Vi intervjuar löpande.

Frågor? Dra iväg ett mejl till innehållschef Stefan Lundell på stefan@breakit.se eller ring 070-755 12 85.

Stämmer du in på vår profil? Varmt välkommen med din ansökan här på vår Teamtailor-sida.