Sabina Wizander steppar upp som kommersiell chef på Kry

Kry Digital vårdcentral
Sabina Wizander steppar upp som kommersiell chef på Kry

Sabina Wizander. Foto: Press

Towe Boström

Reporter

Sabina Wizander blir ny kommersiell chef på den digitala vårdgivaren Kry.

Det är drygt ett år sedan Sabina Wizander rekryterades till videoläkaren Kry, till rollen som affärsområdeschef. Kry värvade henne från riskkapitalbolaget Creandum, där hon var investeringsansvarig och bland annat ledde rundan när Kry tog in 60 miljoner kronor. 

I den nya rollen som kommersiell chef ska Sabina Wizander nu ansvara för bolagets tillväxt, lönsamhet och marknadsföring på alla marknader.

“Jag älskar verkligen att arbeta på Kry då jag alltid velat vara med och driva ett entreprenörsprojekt och då helst inom en bransch som verkligen är viktig för samhället", säger Sabina Wizander. 

Hon ersätter Anders Hallin som i sin tur blir kommersiell chef för Sverige, formellt country director. 

I år är det många saker som ska falla på plats för Kry. Sabina Wizander säger att tillväxten i Sverige varit stark och pekar på vikten av fortsatt utveckling. 

"Men för att ta nästa steg måste vi skala upp rejält. Det handlar både om geografisk expansion men också en expansion vad gäller vårt erbjudande". 

Sabina Wizander berättar att Kry har ett europeisk fokus och utvärderar ett antal nya marknader. 

I somras tog bolaget in närmare 200 miljoner kronor för att stärka sig på nuvarande och nya marknader.   

Kry konkurrerar bland annat med nätläkaren doktor.se – som nyligen gjorde ett drag som ritar om spelplanen rejält för digitala vårdgivare.

Läs fler artiklar
LÄS MER