Sök

Kry rekryterar Sabina Wizander och Izettles tidigare produktchef Peder Stahle

SpotifyWrapp

Sabina Wizander, investeringsansvarig på Creandum och Peder Stahle, numera produktchef på Kry. Foto: Press

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

Reporter

Ta in pengar från ett riskkapitalbolag - och locka över deras personal. Så skulle man lite spetsigt kunna formulera sig om vård-startupen Krys rekrytering av Creandums Sabina Wizander.

Kry vill bli ledande i Europa på digital vård - och då krävs ett topp-team. Det säger Krys vd och medgrundare Johannes Schildt – som nu har rekryterat en rad tungviktare från bland annat Izettle, Wrapp, Creandum och Spotify.

En är Peder Stahle som tidigare var produktchef på Izettle. Han lämnade betalbolaget i oktober i år efter sex år för att det inte var "lika kul längre".

"Peder har en grym produktkänsla och är van att styra och utveckla stora produktorganisationer och det är även det ansvaret han kommer få här på Kry”, säger Johannes Schildt.

Han berättar vidare att Kry även har rekryterat Sabina Wizander, investeringsansvarig på Creandum som tidigare i år ledde rundan när Kry tog in 60 miljoner i riskkapital.

På Kry kommer hon att ha rollen som affärsområdeschef.

“Sabina kommer ansvara för att vi fortsätter hålla hög effektivitet och att vi skalar vår affär på ett effektivt sätt”, säger Johannes Schildt. 

Andra tunga rekryteringar är affärsjuristen Victoria Kopylov som lämnar Spotify efter fyra år och Wrapps designchef Jesper Dahlqvist.

Nyligen klev Saltside-grundaren och serieentreprenören Anders Hallin in i Kry som marknads- och tillväxtchef. 

Varför denna rekryteringsräd?
"För att bygga ett bolag i världsklass behöver vi ett team i världsklass ", säger Johannes Schildt.

Kry har tagit fram en tjänst som gör det möjligt att träffa en läkare via en dator eller mobil, i stället för att rent fysiskt gå till en vårdcentral. I den här artikeln kan du läsa om när Breakits medgrundare Olle Aronsson tog av sig skjortan framför skärmen och testade tjänsten.

Läs mer