Sök

Saltside-grundare värvas av den digitala vårdcentralen Kry

Kry

Anders Hallin, Krys nya marknads- och tillväxtchef.

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

Reporter

Kry stärker upp sitt team med serieentreprenören Anders Hallin – som ska skala upp verksamheten i rollen som marknads- och tillväxtchef.

Anders Hallin har en gedigen erfarenhet av att bygga upp verksamheter. Cv:et på Linkedin visar att han började sin techkarriär på Skype år 2004. Under tre års tid hade han olika tunga chefsroller i bolaget, bland annat produktmarknadschef och chef för Skypes företagsprodukter. 

Sedan 2010 har Anders Hallin varit med och grundat fyra olika bolag, alltifrån dejtingappen Duego och Blocket-konkurrenten Saltside, som nu är marknadsledande i Bangladesh, Sri Lanka, Ghana och Nigeria, till vårdsajten Bokavård och pepp-appen Remente.

Nu står det klart att Anders Hallin lämnar Saltside och tar klivet över till den digitala vårdcentralen Kry, där han blir startupens nya marknads– och tillväxtchef. 

“Jag känner Johannes och Fredrik (två av medgrundarna, red. anm.) sedan flera år tillbaka. Vi har pratat lite om det här fram och tillbaka sedan förra hösten. Men det var i våras jag bestämde mig för att börja hjälpa till på Kry", säger Anders Hallin. 

Du har varit med och grundat en rad startups - kommer du inte att sakna entreprenörsrollen?

“Jag gillar att skala upp verksamheter, det är en passion som jag har haft sedan min tid på Skype. Det är också något som jag även ska göra på Kry, det därför jag börjar här”, säger Anders Hallin och fortsätter:

"Kry är en fantastisk tjänst med stor potential och med ett bra senior-team. Det blir lite roligare att jobba med erfarna människor."

Läs mer