Sök

Digitala vårdcentralen Kry stänger jätterunda – tar in 60 miljoner

Kry

Digitala vårdcentralen Krys operativa chef Josefin Landgård samt vd Johannes Schildt. Foto: Press.

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Digitala vårdcentralen Kry stänger jätterunda.

Kry, en privat digital vårdcentral på nätet som möjliggör för patienter att boka tid och träffa läkare via videomöte, meddelande under onsdagsmorgonen att man stängt en storrunda. Totalt tar bolaget in motsvarande cirka 60 miljoner kronor i riskkapital från bland annat svenska Creandum och brittiska riskkapitalbolaget Index Ventures.

“Vi är väldigt imponerade av tillväxten som Kry-teamet har lyckats skapa med sin patientcentrerade mobilupplevelse. Sjukvården har inte fullt ut utnyttjat den här teknologiska innovationen och Kry har en ordentlig möjlighet att expandera och förbättra tillgången till vård för alla”, säger Ben Holmes, partner på Index ventures.

Det här är första gången som Kry tar in externa investerare.

“Vi har inte tagit in något kapital tidigare, så det här innebär att vi kan gasa på och vara lite mer aggressiva på hemmamarknaden. Samtidigt bygger vi ett europeisk bolag och det är därför vi har tagit in de här aktörerna som delar vår ambition. Det är inte en slump att vi tar in kapital från ett tyskt, brittiskt och svenskt bolag”, säger Krys vd Johannes Schildt till Breakit.

I våras hade Kry i snitt 1.500 besök i månaden. Enligt Johannes Schildt har besöken ökat under sommaren, trots att det inte är högsäsong för vården.

“Generellt är folk lite friskare under sommaren jämfört med på vintern. Men samtidigt är tillgängligheten till vården sämre då. Det är många som har varit på landet eller ute i skärgården som vänt sig till oss."

Kry drivs av Josefin Landgård, Fredrik Jung-Abbou, Johannes Schildt och Joachim Hedenius.

Fredrik Jung Abbou har tidigare startat lånesajten Lendo. 

Hur fungerar då Kry i praktiken? Här testar vi tjänsten!

Läs mer