H&M-toppen Carl Stenbeck hoppar av – går till Axfood

Breakit - H&M-toppen Carl Stenbeck hoppar av – går till Axfood

Direkt / Breakit

Byter kläder mot mat.

H&M har haft det tufft den senaste tiden. Först bröt en storbrand ut i klädjättens tänkta butik i centrala Stockholm i början av november. Sen kom usla  försäljningssiffror under förra årets sista kvartal och eländet fortsatte med ett kontroversiellt och utskällt samarbete med Alexander Bard. Som lök på laxen fick man igår massiv kritik efter att en bild från e-handelsbutiken anklagats för rasism. 

Nu kommer nästa smäll när chefen för digital utveckling, Carl Stenbeck lämnar och istället blir ny chef för strategi och affärsutveckling.

Carl Stenbeck har varit på H&M i sju år och har under den tiden jobbat med såväl butik- som digital utveckling, bland annat med att utveckla e-handeln i nya länder.

Han tillträder sin nya tjänst på Axfood under våren, dock senast den 3 juli, och han efterträder Anders Quist som går i pension.

"Livsmedelsbranschen befinner sig i ett mycket spännande skede där nya teknologier skapar utvecklingsmöjligheter, samtidigt som fokus på hållbar utveckling ständigt ökar. Axfood har genom sin breda portfölj av varumärken en mycket stark position på marknaden. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med mina nya kollegor fortsätta att driva arbetet med strategi- och affärsutveckling inom företaget, säger Carl Stenbeck i en kommentar. 

Klas Balkow, vd och koncernchef på Axfood:

"Carls bakgrund från H&M kommer vara till stor nytta när vi nu fortsätter att utveckla Axfoods matkoncept i en allt mer digital värld där kombinationen av butik och e-handel kommer stå i fokus".

Läs fler artiklar
LÄS MER