Jay-Z återvänder till Spotify

Spotify Streaming
Jay-Z återvänder till Spotify

Daniel Ek välkomnar Jay-Z tillbaka till Spotify.

Finwire / Breakit

Återvänder i samband med 50-årsdagen.

Rapparen Jay-Z har gjort sina låtar åter tillgängliga på Spotify, rapporterar The Verge.

Jay-Z drog tillbaka sin musik från Spotify för två år sedan på egen begäran. Han gjorde det samma med Apple Music vid tidpunkten men där återkom den inom kort.

Hans musik har istället funnits tillgänglig via Tidal, en musiktjänst som han äger själv. Flera andra artister som Madonna, Kanye West och Daft Punk gick då också ut och sa att de skulle släppa all ny musik på just Tidal.

Frostig relation med Spotify

Under perioder verkar relationen mellan rapparen och Spotify ha varit ansträngd. Bland annat har han talat nedlåtande om Spotify i samband med en konsert och har också attackerat Spotify på Twitter.

Tidal har dock inte blivit någon stor succé och har bland annat anklagats för att fejka spelningar och tidigare i år rapporterades det att bolaget hade finansiella problem. Dessutom har flera vd:ar lämnat bolaget.

En efter en har storstjärnorna övergett TIdal och nu verkar det som att Jay-Z själv har kastat in handduken. 

Musiken släpps på Spotify i samband med hans 50-årsdag, som inträffar idag, och det verkar även som att relationerna med Spotify har tinat upp något. Via twitter skickar nämligen den svenska streamingjätten sina hjärtligaste gratulationer till rapmogulen.

Läs fler artiklar
LÄS MER