Sök

Nätläkarnas utredning skjuts upp – Socialministerns kalender är full

Hälsa

Lena Hallengren. Foto: Erik Simander / TT/Jessica Gow / TT/

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Slutsatserna får vänta.

Frågan om den svenska vården är en ständigt het potatis. Ännu hetare har det blivit i och med att de tungt backade nätläkarna gett sig in på banan och börjat erbjuda digital vård. 

Hur det hela ska fungera i praktiken är en annan fråga, och under förra året meddelade regeringen att de vill "styra upp marknaden för nätläkare och digitala vårdcentraler". 

Regeringen har gett utredaren Göran Stiernstedt det minst sagt utmanande uppdraget att utreda ett flertal frågor kopplade till vården. Något som innefattar frågor om nätläkarna och hur de digitala tjänsterna ska fungera i vårdkedjan. Göran Stiernstedt påbörjade uppdraget redan i slutet av 2017 och därefter har utredningen både utökats och getts förlängd tid. 

Nu var tanken att ett slutbetänkandet skulle lämnats över till regeringen på fredag – men så blir det inte, rapporterar Dagens Medicin.

Anledningen är att socialminister Lena Hallengren inte har tid. Kalendern är helt enkelt full och Göran Stiernstedts slutbetänkande får vänta till den 1 oktober.

Jasmina Sofić, tillförordnad pressekreterare hos Lena Hallengren, svarar Dagens Medicin i ett mail.

”Det är vad som kan sägas i nuläget, då vi av säkerhetsskäl inte kan kommentera innehåll och ändringar i statsrådens kalendrar mer specifikt”, skriver Jasmina Sofić.

Vi kunde nyligen berätta hur det går för Kry, Min Doktor och Doktor.se. 

Läs mer