Rebecca Crusoe ska ta Firstvet ut i Europa

Firstvet Nätläkare
Rebecca Crusoe ska ta Firstvet ut i Europa

Rebecca Crusoe har skaffat hund, och nytt jobb. Foto: Privat samt pressbild.

Erik Wisterberg

Reporter

Marknadschefen lämnar Toca Boca – för snabbväxande djur-app.

“Vi strävar efter att bli den naturliga första kontaktpunkten för djurägare, lite som sjukvårdsupplysningen fast för djur”.

Så sade Firstvets vd och grundare David Prien nyligen i en intervju med Breakit. I bolagets app kan husdjur och dess ägare få träffa en veterinär direkt över nätet. Upplägget påminner alltså om nätläkare som Kry och Min Doktor – fast för våra älskade fyrfota vänner.

Efter att ha växt snabbt i Sverige satsar Firstvet nu på en expansion i Europa. En nyckelspelare i den resan blir Rebecca Crusoe.

Hon har de senaste åren jobbat som marknadschef för Toca Boca, den svenskgrundade barn-app-succén som såldes till den kanadensiska leksakstillverkaren Spin Master.

"Jag har haft förmånen att jobba med varumärken som gör skillnad, som Netflix, Toca Boca och nu Firstvet. Jag är själv nybliven hundägare och ser hur Firstvet fyller ett behov", säger hon till Breakit.  

I april lämnar Rebecca Crusoe Toca Boca för att bli marknadschef för Firstvet.

"Jag är så imponerad av Firstvet, som är ett superduktigt och ödmjukt gäng, och jag gillar startup-energin, säger hon.

Ett av hennes viktigaste uppdrag blir att stödja expansionen ut i Europa.

"Mitt jobb blir att fortsätta bygga på det momentum som redan finns, att fortsätta utveckla kommunikationen och stötta utrullningen i fler länder".

Firstvet är finansierat med 53 miljoner kronor i riskkapital, bland annat från det svenska riskkapitalbolaget Creandum. Nyligen gav sig en till spelare in i kampen om att bli djurägarnas favoritapp. Vethem, uppbackat av bland andra Apotea-grundaren Pär Svärdson, lanserade i höstas med ett i stort sett identiskt upplägg.

Läs fler artiklar
LÄS MER