Glöm digitala vårdcentraler – de vill flytta djurvården till internet

Firstvet
Glöm digitala vårdcentraler – de vill flytta djurvården till internet

Teamet bakom Firstvet. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Firstvet tar in 53 miljoner kronor från bland annat Creandum.

Få områden är så heta i techindustrin som e-hälsa just nu. Bland annat har de digitala vårdcentralerna Kry och Min doktor finansierats upp med flera hundra miljoner kronor var.

Men det är inte bara människor som behöver vård. Stockholmsbolaget Firstvet har istället riktat in sig på att hjälpa våra fyrfotade vänner, rapporterar Techcrunch.

Bolaget erbjuder videosamtal med sina konsulter för matte och husse om de är oroliga för sina djur.

“Vi är ett komplement till fysiska kliniker snarare än en ersättare. Det vanligaste problemet vi hjälper djurägare med är magbesvär, sår samt hud, päls och öron. Vårt huvudmål är att bli en naturlig första kontaktpunkt för djurägare”, säger David Prien, medgrundare och vd, till Techcrunch.

Nu har bolaget precis stängt en ny kapitalrunda – på 53 miljoner kronor. Investerare i rundan är riskkapitalbolaget Creandum och en grupp affärsänglar som är delägare sedan tidigare.

Det nya kapitalet ska användas för att expandera till fler marknader i Europa, bland annat Norge och Danmark.

Bolaget säger sig ha ungefär 60.000 registrerade användare i Sverige och närmare 4.500 videosamtal. Då växer man samtidigt med 25 procent varje månad.

Bolaget tjänar pengar genom att ta betalt av djurägaren, men priserna är 30–40 procent lägre än startbeloppet för ett fysiskt vårdbesök.

Läs fler artiklar
LÄS MER