Waymo ville ha minst 8 miljarder kronor i uppgörelse med Uber

Breakit - Waymo ville ha minst 8 miljarder kronor i uppgörelse med Uber

Foto: AP Photo/Eric Risberg.

Finwire / Breakit

Alphabet-bolaget Waymo ville ha minst åtta miljarder kronor i skadestånd och en ursäkt från Uber.
Nu fortsätter den infekterade rättstvisten där Uber anklagas för stöld av affärshemligheter.

Waymo, som är den enhet inom Alphabet-koncernen som sysslar med autonom körning, ville att en förlikning med Uber skulle inkludera ett skadestånd på minst en miljard dollar och en offentlig ursäkt. Det uppger källor med insyn till Reuters.

Waymo som befinner sig i en rättstvist med Uber angående stöld av affärshemligheter ville också att en oberoende övervakare skulle tillsättas för att garantera att Uber inte använder sig av Waymo-teknik i framtiden, enligt uppgiftslämnarna.

Uber avvisade samtliga av kraven, tillade personerna.

Enligt nyhetsbyrån återspeglar de tuffa kraven från Waymo företagets självsäkerhet efter att ha vunnit ett antal delsegrar i tvisten som nu pågått i flera månader. Man bedömer också att hela frågan har en så pass stor innebörd att den kan avgöra vem av de två som blir den ledande aktören inom självkörande bilar.

Rättegången mellan Waymo och Uber kommer att återupptas i december. Den skulle ha ägt rum redan i oktober men Waymo bad om en uppskjutning för att hinna gå igenom material som Uber inte hade överlämnat tidigare. Uber har avböjt att kommentera uppgifterna.

I början av oktober meddelande Waymo att man siktar på att lansera en taxiapptjänst med förarlösa bilar redan under hösten.

Det har stormat kring Uber under de senaste dagarna efter att det framkommit uppgifter om att taxi-appen kartlagt den svenska polisen. 
 

Läs fler artiklar
LÄS MER