Uber-utmanaren Waymo kan lansera sin självkörande taxitjänst redan i höst

Uber-utmanaren Waymo kan lansera sin självkörande taxitjänst redan i höst

AP Photo/Eric Risberg,

Finwire / Breakit

Alphabets enhet inom autonom körning, Waymo, siktar på att lansera en taxiapptjänst med förarlösa bilar redan under hösten.

Det rapporterar The Information med hänvisning till källor.

Enligt uppgift kommer starten att ske i Phoenix i Arizona och det redan denna månad. Waymo har på samma plats bedrivit sina tester inom självkörande bilar.

Det var i slutet av förra året som Google meddelade att man knoppade av sitt projekt för självkörande bilar till ett eget bolag. På så sätt uppstod Waymo som ligger under Googles moderbolag Alphabet. 

Samtidigt förekommer det uppgifter som ställer Waymos chef John Krafcik i strid med sina ingenjörer. Problemet ligger i att John Krafcik av ingenjörerna bedöms ha bristande kunskaper inom autonom körning.

Detta ska i sin tur ha föranlett att John Krafcik ställt sig på samma sida med Alphabets chefer Larry Page och Sergey Brin och krävt vad som anses vara ett orealistiskt lanseringsdatum för taxiapptjänsten.

Ingenjörerna ska enligt uppgift ha försökt dämpa de högt ställda ambitionerna med att istället föreslå en mer hållbar tjänst som involverar förare inuti de självkörande bilarna. Hur det hela kommer att utveckla sig under hösten återstår att se.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER