Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Kursslakt i Revolutionrace – 2 miljarder upp i rök efter vd-avhoppet

Pernilla Nyrensten avgår som vd för Revolutionrace.

Pernilla Nyrensten lämnade vd-rollen på bolaget hon grundat. Och domen blev stenhård från marknaden när aktien rasade över 30 procent på tisdagen.

Julia Lundin

Julia Lundin

julia@breakit.se

Reporter

Under måndagskvällen damp pressmeddelandet ner i inkorgen om att Revolutionrace vd Pernilla Nyrensten skulle avgå. Pernilla Nyrensten var den första kvinnan någonsin som grundat ett bolag, tagit det till Stockholmsbörsen och blivit kvar i vd-rollen efter notering. Därför kommer nog beskedet som en chock för många.

När Stockholmsbörsen öppnade för handel under tisdagen så reagerade aktiemarknaden kraftigt på beskedet. Aktien föll snabbt med 25 procent och raset fortsatte under dagen. När börsen stängde på eftermiddagen var aktien ner 34,5 procent, och handlas nu för 39 kronor. Mer än en tredjedel, eller nästan 2 miljarder, av Revolutionraces börsvärde raderades alltså ut under dagen. Bara i år har börsvärdet tappat 63 procent.

LÄS MER: Pernilla Nyrensten om Revolutionsraces resa, börsen och varifrån hon får sitt "grit"

Riskkapitalbolaget Altor är största ägare i Revolutionrace med 31 procent av aktierna. Makarna Pernilla och Niclas Nyrensten äger tillsammans 26,5 procent via sitt holdingbolag.

Revolutionsrace lämnade strax innan börsen öppnade en stark kvartalsrapport där de ökar omsättningen med 16 procent. Samtidigt vittnar de om en minskad köpkraft hos konsumenterna och bland annat hemmamarknaden Sverige går tufft. Bolaget är inte heller särskilt optimistiska kring de kommande kvartalen.

Vi ser att försäljningsvolymer online generellt har minskat och det är sannolikt att även Revolutionrace kan påverkas av detta”, skriver Pernilla Nyrensten i rapporten

MISSA INGET! Ladda ner Breakits app (för ett maxat snabbt flöde)

Psst! Vill du träffa och lyssna Pernilla Nyrensten i ett personligt, exklusivt samtal? Breakit har bjudit in henne till Scale-up day i Göteborg. Säkra din plats här!

 

Läs mer