Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Pernilla Nyrensten lämnar vd-posten i Revolutionrace

Pernilla Nyrensten, vd för Revolutionrace. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/TT

Grundaren hoppar av vd-posten.
"Det har varit fantastiskt att bygga Revolutionrace tillsammans med Niclas", säger hon i en kommentar.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Hon blev historisk förra året när hon som första kvinnliga grundare tog sitt bolag till börsens stora lista

Men nu väljer Pernilla Nyrensten att kliva av vd-posten i e-handelssuccén Revolutionrace.

"Att under nio år bygga det här företaget från grunden har fått mig att lägga många andra prioriteringar åt sidan och den senaste tiden har jag funderat på vad som är rätt för mig på lång sikt", säger hon i ett pressmeddelande.

"Det har varit fantastiskt att bygga Revolutionrace tillsammans med Niclas, med det sagt; idag är vi inte längre ett bolag som är beroende av någon enskild anställd."

Pernilla Nyrensten, som tillsammans med sin man Niclas Nyrensten, gjort den klassiska startupresan från ett garage till börsens finrum, lämnar inte bolaget helt.

Nu blir hon aktiv styrelseledamot med särskilt fokus på varumärke och försäljning. Medan Revolutionrace letar efter en ny vd kliver bolagets styrelseordförande Paul Fischbein in som tillförordnad vd.

"På styrelsens och alla aktieägares vägnar vill jag tacka Pernilla för hennes otroliga prestationer genom åren inte minst resultaten under detta första år som noterat bolag", säger Paul Fischbein i pressmeddelandet.

"Hennes förmåga att bygga ett fantastiskt varumärke och ett fantastiskt team är anmärkningsvärd och detta arbete gör att successionen kan ske på ett ordnat sätt."

När Revolutionrace klev in på börsen i juni förra året värderades bolaget till 8,5 miljarder. Aktien har dock sjunkit rejält i takt med att många e-handelsbolag dalat under våren.

Under tisdagen lämnar Revolutionrace kvartalsrapport för det tredje kvartalet.

LÄS MER: Pernilla Nyrensten om Revolutionsraces resa, börsen och varifrån hon får sitt "grit"

MISSA INGET! Ladda ner Breakits app (för ett maxat snabbt flöde)

Läs mer