Jon Mauno Pettersson blir chefredaktör på Breakit: ”Stort och ärofyllt uppdrag”

Breakit Media
Jon Mauno Pettersson blir chefredaktör på Breakit: ”Stort och ärofyllt uppdrag”

Breakit

"Kommer självklart sätta min prägel."

I förra veckan kunde Breakit avslöja att den tidigare Splay-grundaren Vigor Sörman tar över som ordförande i bolaget. Han ersätter grundaren Stefan Lundell, som idag är reporter och krönikör på Breakit.

Nu genomför Breakit ytterligare en förändring. 

Den tidigare redaktionschefen Jon Mauno Pettersson tar rollen som chefredaktör.

”Det är ett stort och ärofyllt uppdrag att vara chefredaktör, så jag känner mig naturligtvis både stolt och glad idag. Det ska bli kul att fortsatt se till att Breakit är den ledande nyhetskällan för det nya näringslivet”, säger Jon Mauno Pettersson.

Jon Mauno Pettersson jobbade tidigare på Dagens industri, men har varit med på Breakit-resan från start. Förutom redaktionschef har han främst varit nyhetschef på Breakit de senaste åren.

”Jag har jobbat med Breakits journalistik sedan dag ett så det här kommer inte att innebära någon dramatisk förändring över en natt. Men jag kommer självklart att sätta min prägel på vår journalistik och hur vi jobbar”, säger han.

Han nämner bland annat Breakit Premium, som lanserades hösten 2019, som ett viktigt fokusområde för 2021. En premium-ansvarig ska nu rekryteras, avslöjar han.

”Vi har haft en fin start, men vi vill självklart utveckla produkten på många sätt och letar nu efter en stjärna som vill vara med på resan”, säger han.

"Vi ska växla upp"

Breakits vd Camilla Bergman (före detta Björkman, reds. anm), kommenterar organisationsförändringen: 

”Vi ska växla upp Breakit ännu mer de kommande åren och växa med fler besökare och premium-läsare. För mig känns det fantastiskt att Jon ska driva det arbetet. Han ringar in vad Breakit står för genom att vara driven och nyfiken och alltid ha hjärtat i journalistiken. Framför allt har han en extremt bra känsla för vad som går hem i det nya näringslivet."

Jon Mauno Pettersson tilldelades Guldspaden i kategorin ”Årets nytänkare” 2019 tillsammans med Erik Wisterberg och har även släppt boken ”Sveriges nya miljardärer” tillsammans med Wisterberg.

Läs fler artiklar
LÄS MER