Stjärnentreprenören Vigor Sörman greppar klubban i Breakit: “Tillsammans ska vi skruva upp tillväxten”

Splay Breakit Breakit
Stjärnentreprenören Vigor Sörman greppar klubban i Breakit:  “Tillsammans ska vi skruva upp tillväxten”

Vigor Sörman har redan visat att han kan ratta en barnvagn. Nu tar han över ordförandeklubban i Breakit. Foto: Jonas Borg

Breakit

Breakit gasar vidare med Vigor Sörman som ordförande – petar Stefan Lundell från prestigeposten.

Vigor Sörman tog det digitala mediehuset Splay från noll till nästan en kvarts miljard kronor i omsättning – sedan hoppade han av vd-stolen.

“Jag är nog en klassisk entreprenör som älskar att bygga bolag men är sämre på att förvalta dem. Splay hade växt så snabbt, vi fanns i 4 länder och hade över 100 anställda. Det ställde krav på ett annat ledarskap och det var dags för mig att lämna över stafettpinnen”, säger Vigor Sörman.

Han slutade i februari 2019 och har efter det främst ägnat sig åt att vara föräldraledig.

Bodde med aporna i djungeln

“Det bästa med att lämna Splay har varit att jag kunnat ägna mig hundra procent åt barnen. Jag tog med min dotter Ilse, 4 år, på en långresa till Bali. Vi bodde med aporna uppe i djungeln och byggde en unik relation till varandra. Nu ägnar jag dagarna åt att köa till gungorna i Vasaparken tillsammans med Jockum 8 månader. Inte fullt lika exotiskt, men ändå härligt”, säger Vigor Sörman.

Parallellt med föräldraledigheten har han också hjälpt två mindre startups med strategiska frågor och lett bygget av familjens nya hus. 

Men nu får han ytterligare en viktig uppgift i livet – att leda Breakit mot nya höjder. I helgen kallades nämligen aktieägarna i Breakit till en extra stämma. På dagordningen finns bara en punkt – att rösta in Vigor Sörman som ordförande i Breakits styrelse.

Breakit är ett undantag

“Mediabolag är inte kända för att vara nytänkande, men Breakit är ett undantag. Jag har alltid imponerats av entreprenörsdrivet som genomsyrar hela bolaget. Alltid hungriga, alltid nyfikna och alltid redo att testa nya saker. Tillsammans med det fantastiska teamet så ska vi skruva upp tillväxttakten rejält och befästa positionen som den självklara samlingsplatsen för entreprenörer i det nya näringslivet”, säger Vigor Sörman.

LÄS OCKSÅ: Så förstod Vigor Sörman att det var dags att lämna Splay

Han ersätter Breakits medgrundare Stefan Lundell som nu slutar i styrelsen men kvarstår som största ägare i Breakit. 

“Att få in Vigor som ordförande känns fantastiskt. Han har redan gjort den resa med ett digitalt mediebolag som vi försöker göra med Breakit. Därför är han perfekt i den här rollen. Sedan skadar det ju inte att Vigor är en både smart och extremt trevlig person”, säger Stefan Lundell som dock fortsätter att arbeta kvar på Breakit:

“Jag har mitt drömjobb som reporter och allmän tyckare. Förhoppningsvis kan jag klamra mig fast ytterligare ett tag”.

"Det känns grymt!"

Camilla Bergman, vd för Breakit, välkomnar sin nya styrelseordförande med öppna armar:

“Jag visste redan när jag såg Vigor föreläsa på Breakit Scaleup day om hur man går från startup till scaleup att han vore klockren för Breakits styrelse. Vigor har gått igenom alla faser man som entreprenör går igenom och det känns grymt att ha en sådan person vid vår sida!”

LÄS OCKSÅ: Familjen, The Office eller sekt - vilken fas är din startup i?

Läs fler artiklar
LÄS MER