Nordic Tech House:s innovationschef Carolin Solskär slutar

Nordic Tech House retail
Nordic Tech House:s innovationschef Carolin Solskär slutar

Carolin Solskär och Isabella löwengrip.

Caroline Englund

Reporter

För två år sedan lanserade entreprenören Isabella Löwengrip sin startupfabrik Nordic Tech House. Men i somras lämnade hon bolaget.
Nu slutar även innovationschefen Carolin Solskär.

“Med Nordic Tech House tar vi ett helhetsgrepp och hjälper entreprenörer att ta en idé och göra det till ett riktigt bolag”, sa Isabella Löwengrip till Breakit när idén bakom Nordic Tech House lanserades.

En del av affärsidén har varit att bolagen som Nordic Tech House har investerat i ska få exponering i Isabella Löwengrips sociala kanaler. Nordic Tech House har också hjälpt bolagen att ställa om digitalt.

Utöver det planeras även ett så kallat "retail lab" där bolag ska kunna testa ny teknik i en butiksmiljö. Labbet skulle ha öppnats efter sommaren, men invigningen har skjutits upp.

Nordic Tech House har den senaste tiden jobbat hårt med att diskutera och utvärdera vart bolaget är på väg. Enligt Caroline Solskär började det arbetet redan innan Isabella Löwengrip valde att lämna bolaget. 

“Hela arbetet med att omdefiniera strategin började när hon var kvar. Men hon var ju en del av vår affärsplan så när hon hoppade av försvann den delen. Det har varit en tuff period men nu finns en tydlig och bra strategi”, säger hon till Breakit.

Enligt Carolin Solskär är hennes avhopp inte kopplat till att bolaget har en tuff tid bakom sig.

“Jag vill hitta mig själv och ta reda på vad jag egentligen vill göra med livet. Det har hänt en massa spännande saker den senaste tiden – jag har till exempel blivit utsedd till årets IT-kvinna, gått en PT-utbildning och investerat i ett modebolag – och det har jag inte riktigt hunnit fira.”

Vad ska du göra nu?

“Jag har ingen plan. Först ska jag försöka ta det lugnt. Sedan kommer det säkert att bli fokus på föreläsningar. Jag håller också på med ett poddprojekt. Det jag tänker är att jag vill jobba med något som gör världen lite bättre, kanske inom hållbarhet eller veganism.”

Nordic Tech House ligger bland annat bakom bygget av Hermine Hold, som säljer håraccessoarer på nätet. Nordic Tech House har också investerat i stamcellsbolaget Next cell, Crypto Concinnity, som hjälper privatpersoner att handla prylar för sina bitcoins, modevarumärket Stylein och träningsbolaget Fitness Collection som nyligen såldes till amerikanska Classpass.

Bolaget omsatte 8,7 miljoner kronor 2018 och gjorde en vinst på 2,2 miljoner kronor. Bolaget har cirka 6 anställda. 

Läs fler artiklar
LÄS MER