Sök

Isabella Löwengrip drar igång startupfabriken Nordic Tech House i Stockholm

Nordic Tech House

Isabella Löwengrip. Foto: Press.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Bloggstjärnan och affärsängeln Isabella Löwengrip är på väg att lansera ett nytt ben till sin investeringsverksamhet – startupfabriken Nordic Tech House.
"Vi ska hjälpa entreprenörer att ta en idé och göra det till ett riktigt bolag", säger hon till Breakit.

Isabella Löwengrip har de senaste åren byggt upp en framgångsrik affär kring sitt alias Blondinbella. I dag styr entreprenörsprofilen en mångmiljonkoncern bestående av varumärken som skönhetsmärket Löwengrip Care & Color, skobolaget Flattered och det egna investeringsbolaget Löwengrip Invest som går in i startups.

Nu ska hon bygga ut sin investeringsverksamhet ytterligare.

I ett blogginlägg avslöjade hon nyligen att Löwengrip Invest kommer att få ett nytt ben: Nordic tech house.

“Idag är Löwengrip Invest verksamhet mer ett mediahus som sköter mitt varumärke och sociala medier. Investeringarna är en mindre del av bolaget som jag gärna ökar men jag hinner inte med själv, därav denna satsning”, skriver hon.

Exakt vad Nordic Tech House är, och ska bli, framgick däremot inte av blogginlägg.

När Breakit når Isabella Löwngrip delar hon med sig av fler detaljer.

“Det är som en startupfabrik”, säger och fortsätter:

“Jag träffar fantastiska entreprenörer varje dag där det riktigt brinner i ögonen på dem att komma igång med sina affärer. Med Nordic tech house tar vi ett helhetsgrepp och hjälper entreprenörer att ta en idé och göra det till ett riktigt bolag.”

Det nya konceptet blir ett eget investmentbolag som ska hjälpa sina portföljbolag med bland annat marknadsföring, teknisk utveckling och kapital.

Hon menar att det i dagsläget är ganska lätt för entreprenörer att hitta kapital och mentorskap, men att det är betydligt svårare att hitta rätt teknisk kompetens för att förverkliga en idé.

“Det är verkligen jättesvårt att hitta utvecklare, särskilt om man ska göra någon spännande AI-grej. Det behövs en plats där man bara kan få vara entreprenör, landa och få hjälp med att förverkliga sin idé”, säger hon.

Med sig på den nya resan har hon tre personer.

Viktor Lundqvist och Linus Kaasik har tidigare startat Sture student, en mobilapp för att köpa och sälja begagnad kurslitteratur. De två får nu titlarna “managing director” respektive “head of investments” på Nordic tech house. Den tredje personen som är med är Patrik Unevik. Tillsammans har de tre grundat konsultbyrån Fraktal.

“Linus är en gammal barndomsvän till mig och vi har bollat idéer fram och tillbaka i massa år. Vi är ett ungt team men jag är jätteglad att ha med dem och de kommer kunna driva organisationen på ett fantastiskt sätt”, säger Isabella Löwengrip.

Hur mycket hon själv satsar på det nya bolaget vill hon inte avslöja. Men enligt henne har hon redan fått flera förfrågningar från investerare som vill vara med på tåget.

“Det är många affärsänglar som vill komma in tidigt i bolag. Samtidigt är det svårt att veta vad som lyfter när det bara finns en pdf”, säger hon.

Huruvida "startupfabriken" kommer att bli en fysisk plats eller inte vill hon däremot inte avslöja.

Missa inte vår stora intervju med Isabella Löwengrip, där hon berättar om de storslagna framtidsplanerna – och om hur företagsbygget kostade relationen med hennes pappa. 

Läs mer