Ny kartläggning avslöjar: Här investerar Spotify-stjärnorna sina miljoner

Spotify Musik
Ny kartläggning avslöjar: Här investerar Spotify-stjärnorna sina miljoner

Martin Lorentzon, Sophia Bendz och Gustav Söderström.

Towe Boström

Reporter

Satsar sina pengar i nya startups.

Det har gått ett år sedan Spotify noterades på börsen – och det är många som blivit rika under resans gång.

Di Digital har gjort en stor kartläggning av tidigare medarbetare och delägare som cashat hem på Spotify. Flera av dem har gått vidare till nya utmaningar där de även investerar i nya bolag.

På Di:s lista hittar vi bland annat Felix Hagnö, tidig investerare i Spotify, vars andel uppges ha varit värd 5,6 miljarder vid noteringen. Han har bland annat investerat i nätapoteket Meds och frakttjänsten Airmee.

Niklas Ivarsson, som förhandlat fram licensavtalen för musikjätten, investerar tillsammans med tidigare chefsjuristen Petra Hansson. De ska bland annat ha satsat på AI-bolaget Sana Labs.

Sophia Bendz var en av de första anställda på Spotify, där hon bland annat ansvarade för varumärke och marknadsföring. I dag är hon partner på Atomico och har enligt Di:s sammanställning investerat i bolag som Karma, Bokio, Sana Labs, Shim, Digiexam och Tictail.

Spotifys första teknikchef Andreas Ehn har i sin tur satsat på bolag som bilmätarföretaget Automile, fertilitetsappen Clue, erbjudandetjänsten Wrapp och Videoplaza.

Spotifys forsknings- och utvecklingschef Gustav Söderström kopplas ihop med bolag som Tictail, Watty och Shim, enligt Di. 

I slutet av 2017 stod det även klart att Martin Lorentzon satsat på parfym-startupen Sniph.

Läs fler artiklar
LÄS MER