Efter storbråket – nu gasar Zound industries mot Stockholmsbörsen

Zound industries Musik
Efter storbråket – nu gasar Zound industries mot Stockholmsbörsen

Pernilla Ekman, vd Zound Industries. Foto: Press

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Plus 44 procent för hörlurstillverkaren.

De senaste månaderna har de svarta rubrikerna haglat kring den svenska hörlurstillverkaren Zound. I centrum för medias uppmärksamhet har grundaren Konrad Bergström befunnit sig.

Men nu har finansmannen Tommy Jacobson, via sitt investmentbolag Zenith, köpt merparten av Konrad Bergströms aktier och idag är det istället en annan person som får stå i strålkastarljuset – Pernilla Ekman, vd på Zound.

På onsdagsmorgonen avslöjar Pernilla Ekman nämligen Zounds försäljningssiffror för det tredje kvartalet. Och det är riktigt stark tillväxt som Pernilla Ekman kan visa upp för hörlurstillverkaren.

Zounds försäljning ökade i det tredje kvartalet med 44 procent jämfört med samma period i fjol och omsättningen hamnade på 412 miljoner kronor. Miljardvallen för hela året är redan bruten och försäljningen för hela 2018 ligger så här långt på 1.150 miljoner kronor – en ökning med 32 procent jämfört med 2017.

”Det här resultatet reflekterar det hårda arbete som teamet genomfört och visar också att vi befinner oss i en verklig tillväxtfas”, säger Pernilla Ekman i en kommentar där hon dock inte går in på hur resultatet för bolaget utvecklats.

Under 2017 landade vinsten på 61 miljoner kronor.

Redan för ett år sedan laddade Zound för en börsnotering och investmentbanken Carnegie var anlitad som rådgivare – men sedan kom det interna ägarbråket emellan (som du kan läsa mer om här). En annan viktig orsak till att bolaget ännu inte noterats är att ett nytt avtalet med den viktigaste samarbetspartner, brittiska Marshall, inte finns på plats. Enligt Breakits källor är dock ett sådant avtal nu väldigt nära.

Därefter väntas Zound noteras på Stockholmsbörsen.

I en intervju med Svenska Dagbladet nu på onsdagsmorgonen kommenterar Pernilla Ekman en eventuell notering så här:

”Vi har inget beslut och inget datum satt. Men vi gör ju vissa av de här delarna jag nämnde för att förbereda oss lite”.

Läs fler artiklar
LÄS MER