Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski hyllar Skatteverket

KlarnaSkatteverketfintech

Sebastian Siemiatkowski, vd och medgrundare av Klarna. Foto: Ann Jonasson.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Tycker att myndigheten inte längre är något som alla är rädda för.

Klarna är ett av Sveriges mest framgångsrika fintech-bolag och ett företag som många förknippar med innovation och modernisering. På Breakit har vi nyligen haft en Slack-duell om vem som kommer att köpa det hajpade bolaget.

Därför är det kanske lite oväntat som Klarnas medgrundare och vd Sebastian Siemiatkowski hyllar den statliga förvaltningsmyndigheten Skatteverket i en intervju med realtid.se.

Det är i samband med invigningen av Finansinspektionens nya innovationscentrum, när Klarna-chefen får frågan om att lämna sin åsikt om den nya satsningen, som han levererar sin hyllning till Skatteverket.

“Det är inte längre en myndighet som alla är rädda för. Folk vågar verkligen ta hjälp för att deklarera rätt. Nu verkar även FI jobba i den här riktningen, vilket är jättepositivt”, säger han till Realtid.se.

Utöver hyllningarna till Skatteverket säger Sebastian Siemiatkowski också att det finns mycket att lära av Singapore. Efter en fråga om Sverige borde ta efter deras nationella fintech-agenda som lanserats av regeringen där.

“Det finns mycket att lära av Singapore som är i världsklass. Samtidigt lever alla sådana initiativ inom rättsliga förutsättningar, så om det är rätt modell för Sverige kan jag inte svara på”, säger han till Realtid.se

Läs mer