Sök

Servicefinder-grundaren Vishal Nandas nya uppdrag – tar plats i Samtryggs styrelse

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Valberedningen i Samtrygg, som driver en sajt för andrahandsuthyrning av bostäder, föreslår Vishal Nanda som nyval till styrelsen.

Samtrygg har skapat en bostadssajt för andrahandsuthyrning. Förra veckan klev bolaget in på aktiehandelsplatsen NGM Nordic MTF, och genomförde i samband med det en nyemission på totalt 6 miljoner kronor.  

Nu står det klart att bolaget genomför förändringar i sin styrelse. Vishal Nanda, som är medgrundare till den digitala plattformen Servicefinder som nyligen såldes till Schibsted, föreslås som nyval. 

"Vishal har gedigen och betydelsefull erfarenhet från utveckling av digitala marknadsplatser. Som grundare och flerårig marknadschef på Servicefinder känner han igen flera av de möjligheter och utmaningar som Samtrygg står inför under nuvarande expansionsfas. Vi är övertygade om att Vishal skulle vara ett starkt komplement till den befintliga styrelsen och kunna bidra med nya insikter på både strategisk och operativ nivå,” säger Marcus Lindström, vd på Samtrygg Group.

Valberedningen föreslår även att samtliga nuvarande styrelseledamöter till omval: Barbro Engman, Bernt-Olof Gustafsson, Linda Hellqvist och Marcus Lindström. Barbro Engman föreslås kvarstå som styrelseordförande.

Breakit har tidigare kunnat avslöja att Vishal Nanda och hans två Servicefinder-medgrundare köpt ett stort antal lägenheter i Stockholm – och ett asylboende i Dalarna. Planen är att bygga upp ett eget fastighetsbolag, som driver projekt och gör investeringar.

”Fastigheter kommer att vara ett av våra två investeringsben. Investeringar i entreprenörsdrivna techbolag kommer att vara det andra”, sade Vishal Nanda då.

Samtrygg grundades 2013 och omsatte förra året 10,6 miljoner kronor.

Läs mer