Sök

Servicefinder-trion startar fastighetsbolag – köper upp lägenheter och asylboende

Servicefinder

Vishal Nanda, Jeffrey Singh och Alexandar Goga har gjort sina första investeringar. Foto: Erik Wisterberg samt TT.

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

De blev mångmiljonärer när Schibsted öppnade plånboken. Nu ska Servicefinder-grundarna sätta pengarna i arbete.

Trion fick dela på 74 miljoner kronor när Schibsted köpte de sista 30 procenten av Servicefinder.  

Men Jeffrey Singh, Vishal Nanda och Aleksandar Goga fick även ta del av Servicefinders vinstexplosion 2015. Sammantaget fick bolagets tre grundare dela på omkring 90 miljoner kronor i sin exit, enligt Breakits uppgifter. 

Oavsett det exakta beloppen är en sak klar. Trion har de finansiella musklerna som krävs för att bli ängelinvesterare, vilket de har flaggat för. 

”När vi nu har mer tid och kapital vill vi ge tillbaka till svenska startups. Vi letar efter starka entreprenörer där vi kan bidra med vår kunskap och våra erfarenheter”, sade Vishal Nanda till Breakit i samband med Schibsted-affären.

Inom kort ska de lansera sitt investeringsbolag, samt berätta vilken nisch de ska rikta in sig på.

Men faktum är att Servicefinder-grundarna redan har börjat investera. 

Trion har via bolag köpt ett stort antal lägenheter i Stockholm – och ett asylboende i Dalarna. Planen är att bygga upp ett fastighetsbolag, som driver projekt och gör investeringar.

”Fastigheter kommer att vara ett av våra två investeringsben. Investeringar i entreprenörsdrivna techbolag kommer att vara det andra”, säger Vishal Nanda till Breakit.

Sedan tidigare har trion gått in i Funrock, ett bolag som gör strategispel på arabiska för mobiltelefoner.  

När Sverige hösten 2015 tog emot fler flyktingar än någonsin tidigare sökte Migrationsverket med ljus och lykta efter sängplatser. Läget var akut

Det tidigare äldreboendet Solhemsgården i Långshyttan var ett av de många privata så kallade tillfälliga asylboenden som öppnade och fick kontrakt med Migrationsverket. 

I september 2015 flyttade 115 asylsökande in på Solhemsgården, som ligger utanför Långshyttan nära Hedemora i Dalarna. 

Ett halvår senare köpte Servicefinder-grundarna anläggningen, genom sitt gemensamma bolag Thumbs up holding. 

När vi går in 2017 har antalet asylsökande i Sverige minskat kraftigt, till följd av regeringens nya strama flyktingpolitik. Migrationsverket håller just nu på att avveckla kontrakten med 183 tillfälliga asylboenden, då behovet inte längre finnns i samma skala.

Solhemsården är ett av dessa. Enligt Vishal Nanda var tanken med köpet aldrig att Servicefinder-grundarna skulle bli flyktingentreprenörer. Tvärtom var ett villkor i köpet att Solhemsgårdens kontrakt med Migrationsverket var tidsbegränsat, uppger han. 

Fastigheten, som förutom själva anläggningen består av en stor tomt, ska nu användas till annat. Exakt vad är inte spikat i dagsläget, men diskussioner förs tillsammans med kommunen samt andra intressenter. 

”Det finns en stor bostadsbrist i Sverige, även i Dalarna. Vi ska utveckla fastigheten, som har stor potential”, säger Vishal Nanda.  

Sedan Servicefinder såldes har grundarna även shoppat lägenheter i stor skala. Minst ett tiotal Stockholm har köpts upp.

Dels handlar det om en finansiell placering för Jeffrey Singh, Vishal Nanda och Aleksandar Goga. Dels handlar det om att hjälpa företag inom techsektorn att hitta bostäder till sina anställda. 

Lägenheterna ska nu hyras ut till en markadsmässig hyra. 

”Det finns många techbolag i vårt nätverk som har svårt att hitta bostäder. Vi kan hjälpa en del av dem”, säger Vishal Nanda. 

Missa inte Breakits stora granskning kring Servicefinder – som visade över 150 rättsprocesser kring succébolaget. Även historien om hur bolaget byggdes upp av tre vänner i en källare är värd att läsa. 

Läs mer