Ny uppstickare vill digitalisera skolprov – får in statliga miljoner

DigiexamVinnovaDugga

Foto: Pressbild.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Edtechbolaget Dugga får in 2,5 miljoner kronor i statligt stöd för att vidareutveckla sin tjänst för digitala prov.

Digitalisering av skolan blir allt hetare i Sverige och bolag som Eeducation Albert, Schoolido och Digiexam har alla fått in flera miljoner i riskkapital. Den senare av de tre, Digiexam, har utvecklat en tjänst för digitala tentor och nationella prov och tog nyligen in 30 miljoner kronor från bland andra affärsängeln Sophia Bendz och Kit-grundaren Peder Bonnier.

I rundan värderades bolaget till 280 miljoner kronor.

Men bolaget är inte ensamma om att vilja digitalsiera skolprov. Nu står det klart att startupbolaget Dugga, som också är ett digitalt provsystem, fått in 2,5 miljoner kronor från Vinnova.

Bolagets första produkt Dugga Free är en digital provlösning med sex olika typer av frågor som ska rättas automatiskt så fort svaren kommer in.

“Alla tjänar på att skolan blir effektivare. Digitalisering gör att resurserna räcker längre och kunskapsnivån höjs, vilket är syftet med Duggas utvecklingsarbete”, säger Patrik Nilsson, vd på Dugga i ett pressmeddelande.

Tjänsten används idag av bland annat IT-gymnasiet Stockholm Science and Innovation School, Gymnastik och Idrottshögskolan samt Stockholms Universitet.

Läs mer