Appen Sevn närmar sig lansering – får in miljoner från Wellstreet

Wellstreet SEVN
Appen Sevn närmar sig lansering – får in miljoner från Wellstreet

Sevns grundartrio Julia Magnusson, Jessica Jonson och Tilda Olsson Foto: Annika Falkuggla

Jonas de Lange

Reporter

Stockholmstartupen Sevn ska göra det lättare för folk att nätverka på evenemang. Nu hämtar bolaget in en kapitalrunda på 2 miljoner kronor.

Sevn beskriver sin app som “en digital mötesplats för event”. I appen radas offentliga evenemang upp och användaren kan anmäla sin närvaro, se vilka andra som ska dit och nätverka på förhand.

När evenemanget väl dragit igång använder appen telefonernas positioner så att användarna kan se vilka andra som faktiskt är på plats.

“Bättre förutsättningar kommer med ett brett kontaktnät. Vår app är fräsch och enkel att använda. Vi vill erbjuda ett verktyg som fångar upp alla möten du annars kanske skulle missat”, säger Jessica Jonson, vd på Sevn.

Hon har grundat bolaget tillsammans med Julia Magnusson och Tilda Olsson och den första versionen av appen släpps nästa år.

Nu får bolaget in totalt 2 miljoner kronor med riskkapitalbolaget Wellstreet som ny investerare.

“Bolaget har haft en lång historik där man har saknat rätt förutsättningar. Jag är superimponerad av tjejernas jobb hittills med små medel”, säger Mikael Wintzell på Wellstreet.

I samband med investeringen får gänget en plats på Wellstreets inkubator The Lab och Mikael Wintzell blir ny styrelseordförande för bolaget.

Wellstreet verkar på kort tid ha blivit en av Stockholms mest aktiva såddinvesterare, alltså investeringar i väldigt unga bolag, och har spottat in pengar i bland annat Danads, Reve och Addtruly.

Läs fler artiklar
LÄS MER