Ny supervärdering på smarta radarbolaget Acconeer

Acconeer

F.v. Mikael Egard (medgrundaren), Lars Lindell (vd), Mats Ärlelid (medgrundare) Mårten Öbrink (investerare). Foto: Pressbilder.

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

Reporter

Startupen Acconeer tog in 60 miljoner i riskkapital i våras, från bland annat två chefer från succén Fingerprint Cards. Nu kan vi berätta till vilken värdering.

Acconeer har utvecklat en ny typ av radar som bland annat ska kunna användas i mobiltelefoner, för att förbättra ansiktsigenkänning och geststyrning.

I augusti kunde vi rapportera att radarbolaget Acconeer planerar en börsnotering efter en kapitalrunda på 60 miljoner kronor. Vi kunde också rapportera om att ett koreanskt miljardbolag samt flera chefer från börssuccén Fingerprint Cards fanns med på ägarlistan.

Vad som inte avslöjades var hur mycket bolaget värderades till – något som vi nu kan berätta om. I samband med kapitalrundan värderades Acconeer till 170 miljoner kronor, enligt Breakits egna beräkningar.

Enligt handlingar från Bolagsverket framgår det inte vilka investerare som deltog i den senaste emissionen på 60 miljoner kronor.

Innan kapitalrundan hade grundarna Mikael Egard och Mats Ärlelid 16 procents ägande i bolaget. Samtidigt satt riskkapitalbolaget BGA Invest som största ägare med 20 procent av innehavet. BGA Invest styrs av Bengt Adolfsson, tidigare storägare i sängföretaget Hilding Anders.

Läs mer