Svenska AI-startupen Imagimob tar in 8 miljoner kronor

Imagimob
Svenska AI-startupen Imagimob tar in 8 miljoner kronor

Anders Hardebring, vd på Imagimob. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Svenska Imagimob har utvecklat en AI-produkt för Internet of things-prylar. Nu tar de in kapital och växlar upp takten.

Svenska AI-startupen Imagimob tar in 8 miljoner kronor för att vidareutveckla sin AI-produkt. Rundan har letts av investeringsbolaget Stockholms affärsänglar.

Imagimob ska använda pengarna till att växla upp sitt arbete kring forskning och utveckling, utöka sin internationella satsning och stärka upp bolagets IP-portfölj.

Imagimob grundades av Tony Hartley, Alexander Samuelsson och Anders Hardebring och har uppfunnit och utvecklat SensorBeat. Det är en patenterad AI-teknologi som tillåter avancerad rörelseigenkänning för mindre internet-of-things-artiklar, av i princip alla slag.

I dagsläget har bolaget drygt 10 kunder. Flera av dem är stora internationella företag.

“Imagimob har en ledande teknologi på en marknad med stor efterfrågan. Även om bolaget fortfarande är relativt litet så ser vi att det finns väldigt stor potential”, säger Fredrik Runnquist, partner på Stockholms affärsänglar.

Anders Hardebring, vd och medgrundare på Imagimob säger till Breakit att kapitaltillskottet kommer att ha stor betydelse för företaget.

“Det ger oss möjlighet att forsätta att utveckla bolaget tillsammans med våra kunder. Vi kommer till exempel att behöva ta våra patent ett steg längre.”

Bolaget har enligt Anders Hardebring kundprojekt ihop med "flera stora svenska bolag." Om de projekten lyckas kommer bolaget att behöva rekrytera.

"Vi kommer främst att behöva AI-experter, embeddedprogrammerare och personer som tar hand om våra kundprojekt. Vi kommer även att börja arbeta mycket mer med digital marknadsföring", säger Anders Hardebring. 

Läs mer

Efter Aegirbios miljardbud på Dynamic Code – stort missnöje i ägarledet

Imagimob tar in kapital - ska kartlägga hur du rör dig på jobbet

Nya SaaS-stjärnan Opter till börsen – "Vi vill vidga vår ägarkrets"

Läs fler artiklar
LÄS MER