Ny marknadsförare har börjat på Sting: "Helt perfekt matchning"

På nytt jobb
Ny marknadsförare har börjat på Sting: "Helt perfekt matchning"

Maral Kalajian, ny ansvarig för digital marknadsföring och kommunikation på Sting. Foto: Jade Hannah

Sofia Honungsmåne

Reporter

Maral Kalajian blir ny ansvarig för digital marknadsföring och kommunikation på inkubatorn Sting.

Vi har tidigare skrivit om att inkubatorn Sting värvat Maral Kalajian som ny ansvarig för digital marknadsföring och kommunikation. Nu har hon börjat sin nya tjänst och hon är eld och lågor:

“Det här är ett drömjobb för mig. Sting är den bästa acceleratorn i Sverige. De har det starkaste nätverket av investerare från hela Europa, och fantastiska affärscoacher. Jobbet är en perfekt matchning med min bakgrund och personlighet. Jag hade inte kunnat utforma en bättre roll om jag så hade fått chansen att göra det själv.”

Maral Kalajian kommer närmast från på Philips Norden där hon stöttat Philips olika affärer med digitala aktiviteter, både internt och externt. Hon var också utbildare där inom sociala medier globalt.

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Jag kommer att hjälpa till att marknadsföra våra program digitalt och hitta och attrahera nya startups till Sting. Jag kommer att stärka communityt inom Sting med dess 180 startups, och även fortsätta bygga upp ett community och utveckla externa relationer med olika intressenter, till exempel storbolag, inom vårt tech-ekosystem i Stockholm. Självklart kommer jag också att stöda Stings startupbolag med digital marknadsföring och sociala mediestrategier. I en tweet – som är min värld – så blir det: ”Koppla, stödja, sprida”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Jag ser mest fram emot att hjälpa till att stärka Stings varumärke och att kunna säga till folk när jag minglar och nätverkar att jag är ‘Maral från Sting’ :)”

Kommer din nya tjänst att påverka ditt engagemang i Peppy Pals som du är delägare i?
“Jag säger som Rosie Linder, grundare och vd på Peppy Pals, ‘Once a cofounder, always a cofounder’. Jag var aldrig varit anställd på Peppy Pals, men jag är delägare och kommer alltid att vara det. Jag har inte varit så operativ sedan förra sommaren, men jag är alltid strategiskt involverad och Peppy Pals är en del av mitt hjärta!”

Kommer du att avsluta ditt arbete på StartupGrind nu?
“Nej, jag kommer att fortsätta mitt arbete på StartupGrind Stockholmsavdelning, pro bono. Där är vi ett team på 10 personer så mycket är ett lagarbete.”

-----------------------------

Fakta Maral Kalajian:

Intressen: “Att diskutera allt som rör Apple och Steve Jobs. TrueStory!”

Favoritapp: Peppy Pals.

Varför är det din favoritapp?: “Jag älskar att spela några av scenarierna om och om igen, eftersom karaktärerna gör mig så glad och kärleksfull.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag pratar fem språk.”

Läs fler artiklar
LÄS MER