Daniel Ek talar ut om Arsenal: Har säkrat pengarna – ett erbjudande ligger på bordet

Daniel Ek talar ut om Arsenal: Har säkrat pengarna – ett erbjudande ligger på bordet

Towe Boström

Reporter

Bekräftar planerna.

Spotifygrundaren Daniel Ek har ett nytt mål i sikte – och det handlar inte om streaming utan om fotboll. 

Det har skakat rejält i den europeiska fotbollen den senaste tiden. Efter att flera storklubbar presenterat ett förslag om att bryta sig ur den penningstinna Champions League och bilda en stängd superliga. Planerna gick snabbt i stöpet efter stora protester från supportrar och trots att storlagen hoppat av är missnöjet med ägarna som ville satsa på ligan stort. 

Daniel Ek har därefter gått ut och twittrat att han är intresserad av att köpa sin  engelska favoritklubb Arsenal. Familjen Kroenke, som äger Arsenal, har dock meddelat att de inte mottagit något bud och inte heller är intresserade av att sälja. Obekräftade uppgifter gjorde dock gällande att Daniel Ek inte planerade att ge sig i första taget. 

Nu berättar Spotifygrundaren själv om sina planer för Arsenal, i en intervju med CNBC. Han berättar om sina visioner och sin kärlek för klubben och säger att han vill återskapa dess glansdagar och engagera fansen.

I intervjun bekräftar han planerna på att köpa Arsenal. 

”Jag är väldigt seriös och har säkrat medlen för det och jag vill ge, vad jag tycker är, ett väldigt övertygade erbjudande till ägarna”, säger Daniel Ek. 

Arsenals ägare har tidigare gjort det klart att de inte vill sälja. Daniel Ek gör in sin tur klart att han har gott om tålamod. 

”Jag har varit ett fan i 30 år och jag förväntar mig inte att det här ska ske över natten. Jag är beredd på att det här kan bli en lång resa, men allt jag kan göra är att förbereda vad jag anser är ett väldigt eftertänksamt bud och hoppas att de lyssnar”.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER