Daniel Ek får nobben av Arsenals ägare – men ger sig inte

Spotify
Daniel Ek får nobben av Arsenals ägare – men ger sig inte

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Ägarfamiljen Kroenkes vill inte sälja – men svenske Spotify-grundaren planerar ändå att lägga ett bud.

Det har skakat rejält i den europeiska fotbollen den senaste tiden. Efter att flera storklubbar presenterat ett förslag om att bryta sig ur den penningstinna Champions League och bilda en stängd superliga. 

Planerna gick snabbt i stöpet efter stora protester från supportrar och trots att storlagen hoppat av är missnöjet med ägarna som ville satsa på ligan stort. 

Det var i det läget som Daniel Ek häromdagen twittrade ut att han var intresserad av att köpa hans engelska favoritklubb, den klassiska London-klubben Arsenal. 

Men familjen Kroenke, som äger fotbollsklubben, säger att de inte vill sälja och gick på tisdagen ut med ett uttalande där de meddelar att de inte har tagit emot något bud och att det inte planerar att acceptera något.

Men trots det kommer nu uppgifter i den ansedda tidningen The Telegraph att Spotify-grundaren förbereder ett bud som kan komma redan nästa vecka. Ek uppges ha fått med sig de gamla Arsenal-stjärnorna Thierry Henry, Dennis Bergkamp och Patrick Vieira i den grupp som vill ta över klubben – urstarka namn om man vill få med sig klubbens supportrar. 

Enligt uppgifter till tidningen The Guardian är det inte första gången som Daniel Ek har visat intresse för att köpa Arsenal. Det har inte lett någon vart men den ilska som finns mot de nuvarande ägarna efter debaclet med den europeiska superligan kan göra att svensken har en bättre förhandlingsposition.

Läs mer

Hittade Storytel i Draknästet – och förvandlade 2 miljoner till 460: “Min baby”

Techbolagen som betalar bäst lön – vi har kartlagt 225 heta företag i Sverige

Daniel Eks intresse för Arsenal seriöst – så hög är prislappen

Läs fler artiklar
LÄS MER