Backing Minds-ägda e-handeln Horsemeup i konkurs

Horsemeup Backing minds e-handel
Backing Minds-ägda e-handeln Horsemeup i konkurs

Sara Wimmercranz var styrelseordförande i Horsemeup. Foto: Unsplash/Press

Tobias Blixt

Reporter

Försökte likvidera bolaget för att börja om på nytt – nu ger de upp.

E-handelsbolaget Horsemeup, startades 2012 med ambitionen att skapa ett NK för ridsport. 2015 fick man in riskkapitalbolaget Backing Minds som investerare. Men framgångarna har uteblivit och bolaget, som nu marknadsför sig under namnet Cheval Nordique, har försatts i konkurs. Det framgår av handlingar från Göteborgs Tingsrätt. 

Horsemeup har befunnit sig i likvidation sedan april i år och förhoppningarna från ägarna, med riskkapitalbolaget Backing Minds i spetsen, var hela tiden att kunna flytta över verksamheten i ett nytt bolag. 

Men i mitten av oktober kunde Breakit avslöja att Horsemeup begärts i konkurs av storbanken SEB. Då meddelade likvidatorn Sture Lindqvist att arbetet inte hade gått som planerat men att man hoppades kunna komma överens med banken för att undvika en konkurs.

“Det stämmer att vi är en av ägarna i Horsemeup, där bolaget hamnat i ett svårt läge på grund av ett antal oförutsedda händelser, framförallt att grundaren gick bort. En likvidator har tillsatts med uppdraget att på ett ordnat sätt ta bolaget vidare och får svara på specifika frågor, men om inte lösningar går att hitta med alla fordringsägare så kan inte konkurs uteslutas”, sade Sara Wimmercranz på Backing Minds till Breakit då.

Klarade inte att betala skulderna

Förra veckan lämnade Horsemeup själva in konkursansökan till Göteborgs Tingsrätt. 

“Grunden för ansökan är att bolaget är på obestånd”, står det i handlingarna.

När Breakit försöker besöka e-handelsbutiken chevalnordique.com under måndagen ligger sajten också nere. 

Av handlingarna framgår att konkursen flyttas till Stockholms Tingsrätt och att advokat Johan Hörnberg utses till konkursförvaltare. 

Breakit söker konkursförvaltaren.

Läs fler artiklar
LÄS MER