Nevs går in i Ezeride – som blir bildelningstjänst

NevsEzerideBildelning

Johan Olausson, vd Ezeride.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Får in en riktigt tung delägare.

Ezeride är en startup från Trollhättan som vill göra det enklare att jobbpendla tillsammans. Bolaget har utvecklat en app som låter anställda på företag dela sina planerade bilrutter, så att kollegor kan samåka till och från jobbet.

Något som dels innebär sparade pengar, men också är bra för miljön. För en dryg månad sen fick bolaget in Mekonomen som ny delägare men det är inte färdigt där.

Nu kliver elbilstillverkaren Nevs in som delägare i Trollhättan-startupen. Ezeride tar över Nevs bildelningstjänst och breddar på det viset sin verksamhet. Nevs får en minoritetspost i Ezeride men bolagen vill inte avslöja hur stor andel de får. 

"Bildelning är framtiden för våra transportbehov och för att vi ska kunna skapa ett mer hållbart samhälle", säger John Olausson, vd för Ezeride i ett pressmeddelande.    

Samarbetet med Nevs ger oss möjlighet att komma snabbare framåt”. 

Ska lanseras när pandemin är över

Målet för bolaget är att lansera samåkningstjänsten så fort coronapandemin har lagt sig. Då siktar de in sig på fastighetsbolag som ska kunna hyra ut elbilar till sina hyresgäster eller företag med större bilflottor som kan användas av mindre företag och enskilda företagare.

”Genom Ezeride kan vi komplettera erbjudandet kring mobilitet och delade fordon och samtidigt inom Nevs fokusera på vår kärnverksamhet som till stor del består av att utveckla elbilar och vårt mobilitetssystem PONS med självkörande elfordon”, säger Stefan Tilk, vd för Nevs i ett pressmeddelande.

Ezeride grundades i Trollhättan i år. Affärsmodellen har hittills byggt på att företag betalar för varje anställd som använder app-tjänsten men kompletteras alltså nu med en bildelningstjänst också..

Läs mer