Facebook arbetar på grannskapsapplikation

Facebook Nextdoor Sociala medier
Facebook arbetar på grannskapsapplikation

Foto: AP Photo/Mark Lennihan.

Finwire / Breakit

Satsar lokalt.

Facebook uppges arbeta på en slags grannskapsapplikation baserat på lokala grupper i likhet med den tjänst som Nextdoor erbjuder. Det rapporterar Techcrunch med hänvisning till ett skriftligt uttalande de erhållit från Facebook.

Nextdoor är ett socialt nätverk där grannar gemensamt bygger upp communitys. Bolaget har tagit in miljardbelopp och rekryterat tech-profilen Maral Kalajian som ansvarig för den nordiska marknaden. 

Facebooks applikation, som kallas Neighborhoods, håller just nu på att prövas i Calgary, Kanada, innan den ska rullas ut till fler regioner och världsdelar. Neighborhoods kommer att dyka upp som en ny menyflik i Facebook-appen och, genom användningen av användardata, föreslå lokala grupper som människor kan ansluta till.

”Mer än någonsin använder människor Facebook för att delta i sina lokala samhällen. För att göra det enklare att göra detta lanserar vi ett begränsat test av Neighborhoods, ett särskilt utrymme inom Facebook för människor att ansluta till sina grannar", skriver bolaget i uttalandet.

Häromdagen uppgav för övrigt källor till The Real Deal att Nextdoor överväger en börsnotering med en värdering på upp emot 5 miljarder dollar.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER