Sharkmob öppnar spelstudio i London

Sharkmob spelbranschen spelutvecklare
Sharkmob öppnar spelstudio i London

Från vänster till höger i bild är Fredrik Rundqvist, Sam Barton, Martin Connor och James Dobrowski. Foto: Evelina Gustavsson.

Tobias Blixt

Reporter

Spelutvecklaren Sharkmob med bas i Malmö meddelar att de öppnar en ny spelstudio i London.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Beskedet om den nya spelstudion kommer innan Sharkmob, som grundades 2016, ens har hunnit släppa sitt första spel. Hittills har bolaget enbart kommunicerat att man arbetar på två större projekt, varav det ena ska baseras på ett känt klassiskt varumärke.

“Vår plan de kommande åren är att skapa en branschledande studio i hjärtat av London, vilket också är nära flera av Storbritanniens hubbar för utveckling, platser som Guildford, Leamington Spa och Cambridge. Vårt nya team kommer att ha en kreativ frihet utan motstycke och fullt stöd från likasinnade erfarna utvecklare i Malmö”, säger James Dobrowski, som ska leda den nya studion, i ett pressmeddelande. 

Sharkmob köptes upp av den kinesiska jätten Tencent i maj 2019, en affär som ska ha landat på drygt 300 miljoner kronor

Fredrik Rundqvist, vd på Sharkmob, kommenterar den nya studion i pressmeddelandet:

“En studio är ingenting utan rätt människor och vi vill göra allt vi kan för att hitta och fostra talang utan att vi ska hållas tillbaka av var vi är placerade. Jag är väldigt glad över att kunna välkomna James (Dobrowski reds.anm.) och han talangfulla team till Sharkmob-gänget.”

Under 2018 omsatte Sharkmob cirka 45 miljoner kronor med ett plusresultat på 6 miljoner. Intäkterna kommer från förskottsbetalningar från en spelförläggare.

Läs fler artiklar
LÄS MER