H&M och Spotify masstestar personalen för corona

SpotifyWerlabsCorona

Helena Helmersson, vd på H&M och Daniel Ek, vd Spotify.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

"Detta är helt frivilligt".

Werlabs är ett bolag som låter dig kolla hälsan genom att erbjuda olika typer av blodanalyser. Startupen, som backas av profiler som Sofia Ek, har hamnat i rampljuset under coronkrisen då de erbjuder coronatester.

Det har tidigare framgått att Spotifys anställda använt testerna. Nu rapporterar TT, via Omni,  att även andra större företag som H&M och Tele2 masstestar personalen. 

Företagen betalar för testerna och Werlabs uppger i sin tur att de tillhandahåller testerna baserat på ett självkostnadspris utan vinstsyfte.

Såväl Spotify som H&M och Tele2 har kopplingar till Werlabs via ägande genom Cristina Stenbeck, Karl-Johan Persson och Sofia Ek (som är gift med Daniel Ek).

Görs helt frivilligt

H&M uppger att de erbjudits 5.000 tester

"Detta är helt frivilligt och varken H&M-gruppen eller Folkhälsomyndigheten kommer att kunna få åtkomst till resultaten på individnivå, utan kan endast se anonym och aggregerad data", uppger H&Ms pressavdelning till TT,

Trovärdigheten i olika typer av Covid-19-tester har ifrågasatts och Hedda Care är ett exempel på bolag som hamnat i blåsväder.

Läs mer