Storbråk i Hedda Care – ord mot ord mellan Läckberg och vd:n: "Väldigt upprörd”

Invest in her Hedda Care Coronaviruset
Storbråk i Hedda Care – ord mot ord mellan Läckberg och vd:n: "Väldigt upprörd”

Camilla Läckberg och Sara Löfgren Foto: TT /Press

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Camilla Läckberg tar avstånd från sitt vårdföretagets beslut att sälja corona-tester – men vd:n och medgrundaren Sara Löfgren har en annan bild av situationen.

I slutet av mars meddelade stjärnförfattaren Camilla Läckberg och hennes radarpartner, PR-entreprenören Christina Saliba (som tillsammans driver investeringsbolaget Invest in Her) att deras vårdföretag Hedda Care skulle börja erbjuda tester för Covid 19.

Testet, som nu säljs för 950 kronor till privatpersoner, har sedan dess fått stark kritik, bland annat för att inte ge tillräckligt säkra svar. Socialminister Lena Hallengren är en av de som riktat skarp kritik mot vårdutmanaren.

”Att kapitalisera på människors oro under en pandemi och dessutom ge dem en falsk trygghetskänsla eftersom testerna inte är säkra enligt experterna – det är en ny bottennivå. Girigheten har fått ett nytt ansikte”, skrev hon i ett sms till TT.

Läckberg: "Varit väldigt tydlig"

Nu hävdar Camilla Läckberg, som äger bolaget tillsammans med Saliba och vd:n Sara Löfgren, att hon hela tiden varit emot försäljning av corona-tester– och att beslutet att sälja dem fattades av de andra delägarna.

"Jag ser inte att det är rätt läge nu med tanke på hur läget är i vården och med tanke på att det råder väldigt mycket tveksamheter kring tillförlitligheten. Så jag tyckte helt enkelt inte att tidpunkten alls var rätt och det har jag varit väldigt tydlig med", säger Camilla Läckberg till DN.

Företagets vd och medgrundare, läkaren Sara Löfgren, har däremot en annan bild av situationen.

”Det är förstås lockande att skicka över våra konversationer kring detta. Men jag jobbar inte så”.

”Nej det gör man ju inte i ett aktiebolag. Jag är ändå vd och ytterst ansvarig och svarar mot en styrelse. Då finns det regler för vad man gör och inte gör och det hålls inom styrelsen, säger Sara Löfgren till DN.

Camilla Läckberg besvarade det med ett ”Åh herre gud”, och hävdade att även hon sitter på SMS-konversationer som styrker hennes ställning i frågan.

WHO avråder

Enligt DN avråder WHO från att använda tester av den här typen på individnivå, eftersom att det ännu är osäkert vad antikroppar betyder för immuniteten samt hur länge skyddet varar.

Igår kunde vi berätta att även Kry ska börja erbjuda coronatester.

Läckberg och Salibas investeringsbolag Invest in Her har bland annat investerat i startups som Ksting, PotteryJo, Dashl och Igotcha.

Läs fler artiklar
LÄS MER