Johan Tjärnberg tar klubban i Trustly

Trustly Nordic Capital fintech
Johan Tjärnberg tar klubban i Trustly

Johan Tjärnberg. Foto: Press.

Towe Boström

Reporter

”Det handlar inte om att ändra riktning på bolaget", säger Johan Tjärnberg.

I början av 2014 grundade Johan Tjärnberg det svenska betalbolaget Bambora tillsammans med riskkapitalbolaget Nordic capital. Tre år senare såldes Bambora till det franska börsbolaget Ingenico i en affär som landade på svindlande 14 miljarder kronor. 

“När vi började satt vi fyra pers på ett kontorshotell och kallade oss för Superpay”, berättade Johan Tjärnberg då för Breakit. 

Därefter tog han en chefsroll inom Ingenico och arbetade med transaktionstjänster riktade mot handlare. 

Nu rapporterar Di Digital att Johan Tjärnberg har nya projekt på gång. I slutet av förra året lämnade han sin operativa roll och gick in i Ingenicos styrelse. 

“Under drygt ett halvår har jag känt att jag velat göra något nytt. Jag hållit på med det här i 15 år och under den senaste tiden arbetat extremt intensivt med mycket resdagar. Nu får jag lite mer tid till familjen och egna intressen”, säger han till Di Digital. 

Tar ordförandeklubben i Trustly 

Nu tar han även klubban i svenska Trustly, som erbjuder betallösningar över nätet. Bolaget arbetar med aktörer inom en rad olika branscher och har många nätkasinon på kundistan. 

”Det handlar inte om att ändra riktning på bolaget, utan att anpassa saker för att Trustly ska bli en global ledare på sin marknad. Mitt huvudfokus kommer vara fortsatt tillväxt och expansion”, säger Johan Tjärnberg.

Trustly omsatte över 890 miljoner kronor med ett resultat på närmare 290 miljoner kronor under 2018. 

Sedan 2018 äger Nordic Capital cirka 70 procent av Trustly, som värderas till ungefär 7 miljarder kronor, enligt Di. Johan Tjärnberg uppger vidare att det inte finns några planer på att sälja bolaget. 

Vi har tidigare rapporterat om att uppstickaren Zimpler anmält Trustly till Konkurrensverket. Konkurrenten menar att Trustly missbrukar sin dominerande ställning på marknaden.

Läs fler artiklar
LÄS MER