Spotify överens med Warner i Indien

Spotify Warner Music Streaming
Spotify överens med Warner i Indien

Daniel Ek, grundare och vd Spotify.

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Har blivit sams – dagen innan domstolens beslut.

Den svenska streamingjätten Spotify drog igång i Indien i mars förra året och lyckades knyta till sig över 1 miljon användare på bara en vecka. 

Men det har legat ett mörkt moln över lanseringen. Skivbolagsjätten Warner Music Group stämde Spotify för att de erbjöd deras musik på plattformen trots att de, enligt Warner inte hade rättigheterna till det. Spotify hänvisade till en lagstadgad licens, men den gällde enligt skivbolaget bara för radiokanaler.

Idag skulle fallet avgöras i Bombay High Court – men så blir det inte.

Nytt avtal i sista sekunden

Istället meddelade Warner och Spotify idag, i sista sekunden, att de slutit ett nytt globalt licensavtal där Indien ingår.

"Vi är nöjda med det här resultatet", säger en talesperson för Warner till tidningen Music Business Worldwide.

 "Det här nya avtalet värderar våra låtskrivares musik och utvidgar vårt licensierade partnerskap med Spotify till att omfatta Indien.”

Även hos Spotify verkar det vara muntra miner. I ett uttalande från bolaget säger man att flera miljoner lyssnare nu använder Spotify i Indien.

"Vi ser fram emot att, tillsammans med Warner, hjälpa låtskrivare och artister nå nya fans och få nya fans att njuta och bli inspirerade av deras musik.  

Läs fler artiklar
LÄS MER