TV4 försvinner från vart tredje hushåll – då släcks det ner

TeliaTele2TV

Foto: TT / Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Vid midnatt idag, tisdag, försvinner TV4-kanalerna och C More för en tredjedel av Sveriges hushåll, uppger Com Hem i ett pressmeddelande på tisdagskvällen, det efter att förhandlingarna inte lett till något förnyat avtal.

Bakgrunden är att Tele2 och Telia inte kan komma överens kring avtalen, det sedan Telias köp av TV4 från Bonnier blev klart förra veckan. Com Hem ägs i sin tur av Tele2. 

"Com Hem har under kvällen träffat Telias vd Christian Luiga, och Casten Almqvist, vd för TV4, i ett försök att säkerställa Com Hem- och Boxer-kundernas tillgång till TV4 och C More. Tyvärr har de påbörjade samtalen ännu inte resulterat i en överenskommelse om de rättigheter våra kunder efterfrågar. Detta innebär att vi tvingas släcka kanalerna i kväll kl. 23:59 den 10 december", skriver Com Hem i pressmeddelandet som skickades ut på tisdagskvällen. 

Samtalen ska trots det ha varit konstruktiva. 

"Vi ser positivt på att vi haft en första seriös dialog med Telia om ett förnyat avtal. Det är dock ett misslyckande för alla parter att kunderna hamnar i kläm, då vi ännu inte lyckats hitta en långsiktig lösning", säger Anders Nilsson, vd på Tele2-koncernen, i ett uttalande. 

Bolagen har förhandlat under en längre tid utan att lyckas komma fram till en lösning. 

"Vår ambition har hela tiden varit att komma överens med Telia. De har dock, gång på gång, skjutit på förhandlingarna, och därför har vi redan förlängt avtalet så långt det är möjligt. Com Hem planerar sedan länge att genomföra en omfattande digitalisering av 1,6 miljoner hushåll under 2020, och det innebär att vi inte kan skjuta på förhandlingarna längre", skriver Tele2 vidare.

TV4: Mycket olyckligt

Till Dagens Media kommenterar TV4:s presschef Charlie Forsberg utspelet såhär:

”Det är mycket olyckligt att Com Hem hotar med att släcka våra kanaler som en del av sin opinionsbildning."

LÄS MER: "Förstör TV-julen för miljoner svenskar"

Läs mer