Nu är pengarna på banken – nätapoteket Meds tar in 108 miljoner

Apotea Meds e-handel
Nu är pengarna på banken – nätapoteket Meds tar in 108 miljoner

Björn Thorngren, vd och medgrundare av Meds. Foto: TT.

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Apotea-utmanaren säkrar ny finansiering.

Meds har storslagna planer att på sikt peta ner Apotea från tronen som Sveriges största nätapotek.

Än så länge är de långt ifrån att nå det målet. I år kommer Apotea omsätta 2,7 miljarder kronor vilket ska jämföras med Meds omsättning på knappa 100 miljoner kronor.

Men nu får Meds i alla fall in lite nytt bränsle i kampen mot marknadsledaren. Breakit berättade redan för två veckor sedan om att Meds gjort en nyemission. Då ville företagsledningen inte kommentera transaktionen men nu bekräftas nyheten i dokument som skickats in till Bolagsverket.

Där framgår att Meds gjort en nyemission på 108 miljoner kronor och att hela bolaget värderas till 270 miljoner kronor (pre-money – innan det nya riskkapitalet räknats in i kassan).

Nyemissionen gjordes med investmentbanken Carnegie som rådgivare och merparten av de nya ägarna är private banking-kunder hos Carnegie.

I ägarlistan hos Meds finns sedan tidigare en del kända namn. Bland annat har entreprenören Richard Båge, artisten Måns Zelmerlöw, affärsängeln Martin Wattin (Inbox Capital) och reklamprofilen Michael Storåkers gått in med kapital.

I september fick Meds in 42 miljoner kronor från befintliga investerare så sammanlagt har bolaget nu alltså 150 nya, friska miljoner i kassan.

Läs fler artiklar
LÄS MER