Voi vill locka företag med klimatångest till sin nya tjänst

Voi Transport
Voi vill locka företag med klimatångest till sin nya tjänst

Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Breddar sin tjänst med ny företagssatsning.

Den svenska elscooter-tjänsten Voi avslöjade nyligen att de ska bredda sin fordonsflotta. En storsatsning som inkluderar flera olika typer av elsparkcyklar, elcyklar och eldrivna lådcyklar.

Nya fordon är däremot inte den enda breddningen som Voi planerar. I ett pressutskick låter de meddela att de lanserar något som de kallar för “Voi for business” i flera nordiska städer. 

Voi riktar sig enligt pressmeddelandet mot företag som bland annat vill minska onödiga taxiresor eller förhindra att anställda sitter fast i trafiken.

"Vi vill arbeta nära med företag som är under press för att minska sin miljöpåverkan inom alla områden i deras affär, med fokus på korta resor som görs under arbetet. Vi kan genom denna pilot erbjuda företag ett mer hållbart och tidseffektivt resealternativ, vilket också hjälper dem att sänka sina transportkostnader”, säger Erik Bergqvist, Head of Partnerships i pressmeddelandet.

Sedan tidigare har Voi också ett samarbete med Stockholm stad, efter att de vann stadens upphandling av hyrcyklar.

Voi har i dagsläget lanserat sin tjänst i totalt 22 europeiska städer, fördelat över nio länder. Innan årets slut ska de ha etablerat sig i ytterligare 150 städer. Några av städerna där Voi vill lansera sin tjänst är Wien, Bryssel och Milano.

Läs fler artiklar
LÄS MER