Teenage Engineering bakom designen på nya virala spelkonsolen Playdate

Teenage Engineering spel
Teenage Engineering bakom designen på nya virala spelkonsolen Playdate

Teenage Engineerings vd Jesper Kouthoofd. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Släpps nästa år.

När det amerikanska mjukvarubolaget Panic i natt, lite oväntat, visade upp sin spelkonsol Playdate i det brittiska spelmagasinet Edge var det som att en bomb exploderade. Bilden på den udda spelmaskinen spreds som en löpeld längs de digitala motorvägarna.

Till utseendet kan Playdate liknas vid den gamla klassiska Nintendo-konsolen Gameboy, med skillnaden att den också har en vev på sidan som ska kunna användas för att styra vissa spel. Ni hör säkert själva varför spelkonsolen blivit en viral succé.

Den bärbara spelmaskinen har en högupplöst svartvit skärm och ska släppa  tolv spel över tolv veckor i samarbete med välkända speldesigners.

Men det är inte Panic själva som har designat Playdate. Den svenska startupen Teenage Engineering har varit inblandade i att ta fram den lilla konsolen. Och det är den udda detaljen som svenskarna har varit med och designat.

“Förresten, veven kommer från våra vänner på Teenage Engineering. De var våra partners för Playdates design. Är den inte fin?”, går det att läsa på produktens hemsida.

Teenage Engineering är inte obekanta med den här typen av samarbeten. Förra året kunde vi berätta om bolagets arbete med Ikea, där de skulle ta fram högtalare, partybelysning och skivspelare åt möbeljätten.

Läs mer

Ikea och Teenage Engineering vill skapa spontan fest tillsammans

250 miljoner i förlust – nu tvingas G-loot svänga om

Teenage Engineering når över 200 miljoner – blir delägare i Carl Peis Nothing

Läs fler artiklar
LÄS MER