Ikea och Teenage Engineering vill skapa spontan fest tillsammans

Ikea och Teenage Engineering vill skapa spontan fest tillsammans

Ikea och Jesper Kouthoofd, vd för Teenage Engineering. Foto: Press och TT.

Sara Lindmark

Reporter

Möbeljätten samarbetar med den hajpade hårdvarustartupen Teenage Engineering. Målet: Att förvandla vardag till fest på nolltid.

I somras avslöjade möbeljätten Ikea en rad nya spännande samarbeten, däribland med doftvarumärket Byredo och hårdvarustartupen Teenage Engineering.

Vi har tidigare berättat om Teenage Engineering som drivs av Acne-grundaren Jesper Kouthoofd. 

Tillsammans med Ikea ska hans bolag ta fram kollektionen Frekvens som bland annat ska innehålla partybelysning, högtalare och skivspelare.

“Som ung kommer du oftast på att du vill ha fest samma dag. Att ha alla prylar du behöver för att ordna en fest är en bra start”, säger Jesper Kouthoofd, designchef och vd för Teenage Engineering, till The Verge.

På Instagram-kontot Ikeatoday visas de första prototyperna upp. Bilden beskriver inte vilka produkter som syns, men det verkar vara högtalare och olika belysningsalternativ.

“Vi vill göra produkter som alla kan använda och förstå sig på, även de som inte är så kunniga inom tech. Jag antar att det har varit den största utmaningen, att hitta rätt balans mellan teknik och användarvänlighet”, säger Jesper Kouthoofd.

Samtliga produkter kommer att lanseras i februari 2019.

Läs fler artiklar
LÄS MER