Jeff Bezos i fight med National Enquirer om nakenbilder: “Utpressning”

Amazon e-handel
Jeff Bezos i fight med National Enquirer om nakenbilder: “Utpressning”

Jeff Bezos anklagar tidningen National Enquirer för utpressning. Foto: TT.

Johanna Ekström

Reporter

Amazon-miljardären anklagar tidning för utpressning och misstänker kopplingar till Donald Trump.

Amazon-chefen Jeff Bezos har hamnat i en minst sagt rörig situation, som nu mynnat ut i att han anklagar chefen för amerikanska tidningen National Enquirer för utpressning. Bezos beskriver själv hela situationen i ett blogginlägg på Medium.

Turerna är många, men det började med att National Enquirer fick tillgång till Jeff Bezos privata bilder. Tidningen har tidigare publicerat bilder på, och sms-konversationer mellan, Bezos och hans nya flickvän Lauren Sanchez. Enligt Jeff Bezos har tidningen tillgång till fler privata bilder, bland annat diverse nakenbilder och dickpicks.

Efter National Enquirers publicering inledde Jeff Bezos en egen utredning om hur de kunnat få tillgång till hans privata bilder. Och det har i sin tur lett till vad Bezos beskriver som en utpressningssituation från tidningens ägares sida, om att de kommer publicera fler privata bilder om Bezos inte slutar utreda.

I blogginlägget lägger Bezos ut de mejl som han fått från tidningens ägare. Han skriver vidare att skälet till öppenheten är att han inte vill medverka i National Enquirers “välkända metoder av utpressning, politiska gentjänster, politiska attacker och korruption”.

Jeff Bezos äger den anrika tidningen Washington Post, som granskat president Donald Trump hårt. Presidenten är i sin tur en person som National Enquirers chef David Pecker enligt Bezos har god kontakt med. I blogginlägget spekulerar han i att publiceringen därför ska ha varit politiskt motiverad.

Jeff Bezos är just nu mitt uppe i en skilsmässa från Mackenzie Bezos som han varit gift med i 25 år.

Läs fler artiklar
LÄS MER