Jeff och Mackenzie Bezos skiljer sig.

Amazon
Jeff och Mackenzie Bezos skiljer sig.

Foto: Evan Agostini/Invision/AP, File

Tobias Blixt

Reporter

Amazon-grundaren Jeff Bezos och MacKenzie Bezos kommer att skilja sig.

Det meddelade paret själva genom ett inlägg på Twitter under dagen.

“Vi vill göra människor medvetna om en händelseutveckling i våra liv. Som vår familj och nära vänner vet, har vi efter en lång period av kärleksfull utforskning och en provseparation, bestämt oss för att skilja oss och fortsätta våra gemensamma liv som vänner”, skriver de i ett gemensamt uttalande.

“Vi känner oss tursamma att ha hittat varandra och djupt tacksam får varje år vi har varit med varandra. Om vi visste att vi skulle skilja oss efter 25 år skulle vi göra allt igen.”

Paret träffades när de arbetade tillsammans på hedgefonden D.E. Shaw, skriver Bloomberg. De har varit gifta sedan 1993, bara ett år innan Jeff Bezos grundade Amazon.

Skilsmässan skulle enligt sajten kunna påverka Amazon-grundarens placering på listan över världens rikaste människor. Om paret delar jämnt mellan tillgångarna skulle MacKenzie kunna ta del av 69 miljarder dollar och i samma veva bli världens rikaste kvinna. Samtidigt skulle Bill Gates i så fall bli världens rikaste person igen.

Bloomberg hänvisar till lagar i staten Washington som säger att fast egendom och skulder som samlats ihop under giftermål ska delas lika vid en skilsmässa om paren inte kan komma överens om ett avtal.

Läs fler artiklar
LÄS MER