Heaton investerar i esportbolaget Area Academy

e-sport Investering spel
Heaton investerar i esportbolaget Area Academy

Emil "HeatoN" Christensen, storägare av Nip. Foto: Viviana Canoilas

Tobias Blixt

Reporter

Vill stärka esportens ställning i samhället.

Esportstjärnan och investeraren Emil “Heaton” Christensen investerar i Area Academy, företaget som gör e-sport till en del av barnens skolgång. Emil Christensen investerar nu ett okänt sexsiffrigt belopp i tidigare lagkamraten Tommy “Potti”Ingemarssons bolag.

"Esport är ett utmärkt verktyg när det kommer till lärande och kommunikation. Vi har ett väldigt viktigt arbete framför oss i att öka kunskapen kring e-sporten i samhället. Jag ser fram emot att jobba med teamet på Area Academy och driva utvecklingen av e-sport i Sveriges skolor och kommuner". Säger Emil Christensen i ett pressmeddelande.

Area Academy vill stärka esportens position i samhället och jobbar med pedagogiska strukturer för e-sport. De riktar sig bland annat mot grundskolor och gymnasier för att göra e-sport till en drivande kraft för ungdomars självutveckling.

“Emil tillför en unik kompetens till bolaget och kommer även att fungera som ambassadör för vår skolsatsning. Vi har varit vänner länge och dessutom spelat ihop så jag vet att vi har samma syn på kvalitet och professionalism”. Säger Tommy "Potti" Ingemarsson, VD Area Academy.

Emil Christensen har tidigare under året investerat i restaurangkedjan Kappa Bar.

Läs fler artiklar
LÄS MER