Heaton investerar i Kappa Bar: “Om tre år är vi större än O’Learys”

e-sport Restaurang Sport
Heaton investerar i Kappa Bar: “Om tre år är vi större än O’Learys”

Emil "Heaton" Christensen investerar i Kappa bar. Foto: Viviana Canoilas

Tobias Blixt

Reporter

Emil "Heaton" Christensen investerar i Kappa bar – en ny restaurangkedja med fokus på e-sport.
"På kort sikt vill vi ha 40 restauranger i Sverige", säger han till Breakit.

E-sportstjärnan Emil “Heaton” Christensen gjorde sig ett namn över hela världen som spelare och tränare för Counter-strike-laget Ninjas in pyjamas (Nip). Laget förvandlades med tiden till ett högt värderat bolag, och Emil Christensen sålde nyligen delar av sitt innehav till Stenbeck-arvtagaren Felix Granander.

Nu står det klart att Heaton vill erövra restaurangbranschen tillsammans med Kappa bar, en kedja restauranger där besökarna både kan kolla på e-sport och spela själva.

“Om tre år är vi större än O’Learys i Sverige och om tio år är vi ikapp de etablerade internationella restaurangkedjorna. Vi har en väldigt aggressiv expansionsplan”, säger Emil "Heaton" Christensen.

Kappa bar öppnade sin första restaurang i Göteborg 2016, vilket sedan följdes upp med en Kappa bar i Stockholm. Under 2018 expanderar kedjan till Jönköping.

Efter Emil Christensens investering väntar nu en stor expansion, förklarar han.

“På kort sikt vill vi ha 40 restauranger i Sverige, men om två till tre år så har vi även etablerat oss internationellt. Fokus då är Sydostasien och Nordamerika”, säger han.

Emil Christensen vill inte avslöja hur mycket som han har investerat i Kappa bar, mer än att det är en betydande summa. Att det skulle bli några fler investeringar är inte uteslutet.

“Jag är alltid på jakt efter nya affärsmöjligheter som rör e-sport och dess utveckling, men just nu är det fokus på Kappa bar”, säger han.

E-sport är en växande marknad där den totala omsättningen under 2017 beräknas öka med 34 procent till 600 miljoner dollar enligt Analysföretaget Newzoo.

E-sport är en växande industri. Vill du lära dig mer om affärerna kring gaming och tech? Spana in vårt event i vår länk. 

Läs fler artiklar
LÄS MER