Vois elsparkcyklar är stekheta hos investerarna – uppges få in hundratals miljoner

Voi Elscooter
Vois elsparkcyklar är stekheta hos investerarna – uppges få in hundratals miljoner

Foto: Press.

Erik Wisterberg

Reporter

Voi har nyligen fått ut sina sparkcyklar på Stockholms gator.
Nu ska riskkapitaljätten Balderton kliva in med pengar, uppger Techcrunch.

Nyligen avslöjade Breakits Stefan Lundell att startupen Voi, som precis har lanserat sin delningstjänst för elsparkcyklar i Stockholm, snart kan nå en värdering på en halv miljard kronor.

"Planen är att ta in 15 miljoner euro i finansieringsrundan. Och pengarna kommer verkligen att komma in", skrev Stefan Lundell.

Nu avslöjar Techcrunch att en investering är på gång. Enligt flera källor förbereder sig den brittiska riskkapitalfirman Balderton Capital för att agera huvudinvesterare i en kapitalrunda.

Vois medgrundare Fredrik Hjelm vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna. 

"Vi diskuterar med flertalet investerare och kan kommentera när det är klart", skriver han i ett sms till Breakit på tisdagskvällen. 

Enligt Techcrunchs källor landar värderingen, före investerat kapital, på 35-40 miljoner dollar – alltså 315-360 miljoner kronor. Inte illa, med tanke på att bolaget bara har funnits i några månader. 

Samtidigt verkar mycket ännu oklart, exempelvis hur mycket pengar det unga bolaget ska ta in. Sajten uppger siffror från runt 135 miljoner kronor, upp till 450 miljoner kronor.

I USA, där Vois förlagor finns, har delningstjänsterna för elsparkcyklar orsakat kontroverser. Detta efter att en hel rad bolag konkurrerat genom att ösa ut så många sparkcyklar som möjligt i städer som San Fransisco.

Vill du veta mer om Voi – och deras förlagor – lyssna på Breakit Daily direkt i spelaren nedan. 

Läs fler artiklar
LÄS MER